Mengenai Saya

Foto saya
Doa ayat 286, Surah Al Baqarah: Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau bebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Engkau bebankan kepada orang-orang yang terdahulu daripada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah dosa kami dan berilah rahmat kepada kami.

Jumaat, 22 Julai 2011

~ChintA~

Ada org kata, chinta itu mmg myeronokan. Kerna dengan chinta, ia boleh m’buatkan kita senantiasa t’senyum riang dan kdg2, terasa berada dalam alam fantasi.

Ada jgk org kata, chinta itu mmg t’amat myakitkan. Kerna dengan chinta, ia boleh mbuatkan kita senantiasa b’sedih dan kdg2 boleh myebabkan pola iris mata mula b’air (nangesss).

Chinta bukanlah kata2 murah atau kata2 lumrah yg dituturkan dari mulut ke mulut. Tp, chinta itu adalah 1 anugerah Allah yg indah dan suci jika manusia2 itu dapat menilai kesuciannya.

Kita tidak akan pernah tahu bila kita akan jatuh cinta. Namun apabila sampai saatnya itu, raihlah dengan kedua tangan kita dan jangan biarkan dia pergi dengan sejuta rasa tanda tanya dihatinya.

Chintai lah ssorang itu, atas dasar siapa dia skrg... dan bukan siapa dia sebelumnya...

by amriey yaacob

Tiada ulasan:

Catat Ulasan