Hari Sabtu siapkan bahan2x supaya senang nak memasak nanti.
Akhirnya siap juga honemade serbuk lada hitam dan serbuk lada putih GB. Kebiasaan bila nak guna baru tumbuk, walaupun ada pengisar kecik yang pusing2x dengan tangan tue (tak fresh) lada senang berbau lain macam.
Mak GB kalau memasak haaa.. santan beku, cili beku, durian beku, kacang hijau beku, habis dibekukan semua supaya tahan lama dan senang nak memasak nanti. Dah siap awas2x simpan dalam peti ais.
Nak senang kerja beli je yang dah siap jadi serbuk. Untuk GB hmmm tak best la serbuk lada yang dah siap halus tue. Tak kawww... sebab tak kaw makanya setiap kali nak guna serbuk lada hitam setiap kali tu la tumbuk. Dan dengan itu terpaksa merajinkan diri buat Homemade Serbuk Lada Hitam & Serbuk Lada Putih.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan