Jom... mein mashak2..
memenuhkan hari2 dgn aktiviti... melalaikan diri dari memikirkan segala kekalutan di duniawi... hidup yg sementara... semua bukan hak milik abadi... jom jom jom...
Bahan2...
1/2 peket mihun - (cap jati) nn suke guna yg nie...
3 keping tauhu lembut - potong dadu
1 1/2 cawan taugeh
300gm udang
3 biji matamato - a.k.a tomatoman
1 peket fish ball - potong 2
1 ikat bayam
ikan bilis sikit
2 biji bawang merah
2 inci halia ditumbuk dgn lada hitam
2 sudu cili kering yg dah di blend
air asam secukup rasa
gula secukup rasa
garam secukup rasa
air ikut nak basah mcm ne mihunnn tu
cara dia... biasa jer... same jer...
tumis bawang sampai kekuningan...
tambah ikan bilis... goreng garing..
letak cili... sampai neik bau... leh terbersing2 o... ;p
masuk air asam....
past tu masuk la udang...
past tu mihun yg telah diremdam ngan air sejuk dan panas...
past tu masuk segala2 sayur semua n tauhu last sekali...
kacau kacau kacau... siap...
tak semenggah tul gmbr ni... nak cepat...
mak n abah dah sampai... kelam kabut gila...
basah kan kan kan...
penuh isi mihun nie...
suker2...
Tiada ulasan:
Catat Ulasan