Mengenai Saya

Foto saya
Doa ayat 286, Surah Al Baqarah: Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau bebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Engkau bebankan kepada orang-orang yang terdahulu daripada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah dosa kami dan berilah rahmat kepada kami.

Jumaat, 10 November 2017

Promosi Cuti Di Sabah 2018 - Kundasang Touring

PAKEJ : Kundasang Touring


Assalammualaikum...

Wow ada promosi hebat untuk cuti-cuti di sabah !!!

Ada yang berminat ???

Laju-laju wasap ok...

017-668 7303



*** Complete ground arrangement... air ticket je tak masuk

*** Harga Kanak2
          - 2 tahun ke bawah free
          - 3-8 tahun half price
          - 9 tahun ke atas full




Time Table 2018 under group boleh choose kat sini...
Bila dah choose tarikh nanti wasap laju laju k... 
017-668 7303










Promosi Cuti Di Sabah 2018 - X Island

PAKEJ : X Island Trip


Assalammualaikum...

Wow ada promosi hebat untuk cuti-cuti di sabah !!!

Ada yang berminat ???

Laju-laju wasap ok...

017-668 7303



*** Complete ground arrangement... air ticket je tak masuk

*** Harga Kanak2
          - 2 tahun ke bawah free
          - 3-8 tahun half price
          - 9 tahun ke atas full




Time Table 2018 under group boleh choose kat sini...
Bila dah choose tarikh nanti wasap laju laju k... 
017-668 7303











Promosi Cuti di Sabah 2018 - Beyond Rafting

PAKEJ : Beyond Rafting Borneo


Assalammualaikum...

Wow ada promosi hebat untuk cuti-cuti di sabah !!!

Ada yang berminat ???

Laju-laju wasap ok...

017-668 7303



*** Complete ground arrangement... air ticket je tak masuk

*** Harga Kanak2
          - 2 tahun ke bawah free
          - 3-8 tahun half price
          - 9 tahun ke atas full




Time Table 2018 under group boleh choose kat sini...
Bila dah choose tarikh nanti wasap laju laju k... 
017-668 7303
















Selasa, 3 Oktober 2017

Dapur Kecil


Tak de idea nak guna apa... nak pasang jubin nanti silap2 10 tahun akan datang rebah lagi jubin...

Nak pasang cermin risau gak pecah retak seribu... 

Last sekali paling senang kalau rosak next time boleh tukar sendiri... zink & sticker je...


Tools yang diperlukan...

Zink GB 2nd hand je, kalau nak baru belilah dari hardware...

Keadaan dinding kosong... sebelum nie dapur kat dinding sebelah lagi tu yang berjubin... nie dinding baru naik... tak pasang jubin sebab buntu nak pasang apa...

Marking mana nak letak zink...

Tampal sticker.. yang tengah2 aluminium foil, kalau dah rosak tarik je tampal baru..

Testing gantung & marking others tempat nak di drill..

Cat warna kelabu sebab kat dapur kan minyak banyak... warna cepat beram...

Atas kabinet dah pakai baju baru... part dinding kabinet belum jumpa wall paper warna kelabu yg bersesuaian...

ok la nampak la kemas sikit... bahagian sebelah lagi otak tengah fikir nak re-arrange apa kat situ... terutama part tong gas...

Ahad, 24 September 2017

Busy Board


Jom buat sendiri aka DIY busy board untuk anak & anak saudara @ adik...

Kenapa buat??? sebab nak bagi budak2 nieh busy tak kacau orang buat kerja Dan tak main2 dengan plug/suis yang betul... ada elektrik.....

Anak buah sedang sibuk...


Tak siap 100% belum buat tempat gantung lagi... tak plan lagi nak gantung macam mana...

Tools yang diperlukan untuk buat busy board.

Barang yang diperlukan terpulang nak bagi anak2 blaja buat apa...
1- suis-kedai RM2
2- plug-kipas rosak
3-calculator-masa tempat kja lama
4-kunci 2-3 jenis-Mr DIY
5- lampu-Mr DIY
6-loceng basikal-Mr DIY
7-horn basikal-Mr DIY
8-kanta pembesar-Mr DIY
9-cermin-Mr DIY
10-mangga & anak kunci-Tesco
11-penutup botol-sabun top
12-batang pipe-hardware
13-plywood-2ply-hardware
14-kayu pine-geng tukang kayu
15-jeans-seluar lama

Barang boleh didapati di Mr DIY, Tesco dan hardware, GB plywood lebih dari buat para kucing, kayu pine lebih dari buat tempat kepala langsir, paip lebih dari repair paip bilik air, kain jeans dari seluar lama yang dah rosak... (Post blog bukan di taja, tapi senang orang nak refer cari barang di mana)

Nak buat sukat2 potong2 sagat2 lekat2 & skru2 kan aja... hahaha nampak tak... nampak sangat malas nak taip explain... harap gambar2 yang disertakan dapat membantu...