Mengenai Saya

Foto saya
Doa ayat 286, Surah Al Baqarah: Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau bebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Engkau bebankan kepada orang-orang yang terdahulu daripada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah dosa kami dan berilah rahmat kepada kami.

Isnin, 20 Januari 2014

Berat Naik



gulp... berat naik tak hengat... jadi 87.2kg pagi nieh... 2 kali naik penimbang... erkkk.. sama jer... 87.2kg... errrr... kelu lidah... adesss.... hari ahad lupa nak timbang...

tengah dok fikir biar betul 1 minggu naik 2kg nieh...




Rabu, 8 Januari 2014

Cross Trainer dah bunyik click clock


belum apa2x lagi... baru je test hari ahad baru nieh... dah ada bunyik2x... bila bukak & adjust part kaki dia... tak ada bunyik dah... senam la setengah jam... 5 minit stop... 10 minit stop... 5 minit stop... 5 minit stop... sampai la ngam 1 jam selang seli dengan weight training... ok jer... 

hari isnin memang rest tak senam.... 

semalam dah warm up... naik & start kayuh.... cest nut betul... ada bunyik2x... memang teruk... tiap kali 1 pusing 2 kali bunyi... try lagi... try lagi... tengok atas bawah... tengok atas bawah... try lagi... try lagi... masih jugak bunyik click clock kat bahagian kanan machine.... hampeh tol... belum seminggu guna... tettttttt....

terus telefon kedai yang jual... dia kata tunggu esok nanti hq akan telefon untuk buat appointment dengan technician... tengok bila technician boleh pergi rumah untuk service machine.... haizzz... semangat baru nak ada sikit... frustrated semalam malam...

ikot kat hati nak je GB spanarkan... tapi kang tak under warranty pulak kang... jadi... besabarlah... >_<

lagi satu... jam pun dah tunjuk battery low... saje jer... saje jer...

dugaan dugaan...


9/1/14 khamis

semalam petang customer services FC tel... katanya tchnician boleh datang hari jumaat tapi tak confirm lagi jam berapa, esok aka hari nie dia akan telefon balik confirm jam berapa. bila tanya hari sabtu boleh tak? dia jawap... boleh.. tapi 18hb... pergh... lambat gile sabtunya.... jadi terpaksa akur la... jumaat pun jumaat la...

10//14 jumaat
tak puas hati selagi machine tak repair... semalam katanya hari nie katanya datang dlm jam 11.00-11.30pg... jap lagi 10.15-.10.30pg gerak balik...

10/1/14 sabtu
dah repair dah. malam semalam senam 35 minit... minit ke 20 dah start balik ada bunyik sikit2x... tp tak sekuat sebelum nie lah... maybe masih ada ruang lagi kot.... kena letak washer lagi kot... tunggu sampai dier bunyik kuat mcm hari tue baru telefon lagi sekali... 



Selasa, 7 Januari 2014

"Eat breakfast like a king, lunch like a prince and dinner like a pauper!"


"Eat breakfast like a king, lunch like a prince and dinner like a pauper!"


"Makan sarapan seperti seorang raja, makan tengah hari seperti satu putera dan makan malam seperti seorang yang sangat miskin!"

haaa.. tue dier... di translate guna cit cat translate....

memandangkan dah try pakai jam sehari suntuk untuk tengok perjalanan calorie burn dan dengan itu nak buat perubahan dalam jadual pemakanan.... pagi breakfast biar berat sikit... tengah hari ringan sikit.. .malam... lagi lah ringan jer...

1500 calorie burn before jam 12 tgh hari... jadi lebih elok GB makan lebih di waktu pagi... maknanya tukarkan tengah hari ke pagi, pagi ke tengah hari....

wahaha... hari nie test buat untuk tengah hari... amek nasi sikit kat kedai... sayur & lauk banyak... tapi kawan cakap "sikit nya GB makan nieh" awal2x dah ada yang tegur la pulak.... adesss... tak per... slow2x... uat tak tau jer... tengok la nanti.. pepagi GB melantak banyak2x... >_<

nak tetapkan target loss every week tapi tak seconpiden dulu ler... kalau mula2x diet yang memang turun jer berat time tue... semangat kuat... sekarang dah lemau... kena kasi bakar balik bagi garing... mau ker pun???

target target target... target loss 1kg per week... gulppp...


9/1/14 khamis

wuhhh... makan breakfast secara sihat 8hb & 9hb... @_@
tak lalu nak habiskan... perghhh... kalau makan nasi lemak ke... sandwich ker...  ok jer... haaa... bila kena tang makanan sihat... howaaa... apsal rasa macam kenyang jer... macam penuh jer... adesss...