Mengenai Saya

Foto saya
Doa ayat 286, Surah Al Baqarah: Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau bebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Engkau bebankan kepada orang-orang yang terdahulu daripada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah dosa kami dan berilah rahmat kepada kami.

Rabu, 31 Oktober 2012

Hingga Hujung Nyawa

Ku berjalan sendirian
Mengutip dosa silam
Ku meniti perjalanan
Menghitung hari

Apa mungkin ada ruang
Untukku tebus dosa semalam
Dan bisakah kan terhapus
Kenangan yang lalu

Biarku sendiri
Merawati diri ini
Walau tiada arah ku temui

Biar ku sendiri
Melewati hari yang berduri
Terhukumlah diri
Tidak ku pasti...

Ohh tuhan....
Ampuni segala dosaku
Tidakku terseksa
Mencari sinar mentari

Oh tuhan ampuni....
Segala dosa nan silam
Tidakku ingini
Hidup sengsara

Apa masih ada
Jalan yang hakiki
Inginku mencari
Cahaya diri ini

Hingga hujung nyawa
Kan ku terus jua
Menanti serinya
Pudar permata

Ku pergi untuk selamanya
Tinggalkan apa yang ada
Moga diriku damai di sana
Hingga hujung nyawa...

Izinkan Aku Mencintaimu


Sungguh benar ku cintaimu
Meski kau tak anggap ku ada
Ku tak akan memintamu untuk mencintaiku

Ku tak berharap kau cintaiku
Ku tak berharap kau balas cintaku
Yang ku harap kau izinkan aku mencintaimu

Cinta ini sudah terlanjur kumiliki dari dirimu
Biarkan cintaku bersamamu
Meski ragaku tak bisa bersamamu

Ku tak berharap kau cintaiku
Ku tak berharap kau balas cintaku
Yang ku harap kau izinkan aku mencintaimu


Cinta ini sudah terlanjur kumiliki dari dirimu
Biarkan cintaku bersamamu
Meski ragaku tak bisa bersamamu


Cinta ini sudah terlanjur kumiliki dari dirimu
Biarkan cintaku bersamamu
Meski ragaku tak bisa bersamamu


Shontelle - Impossible


Photobucket

I remember years ago
Someone told me I should take
Caution when it comes to love
I did, I did

And you were strong and I was not
My illusion, my mistake
I was careless, I forgot
I did

And now when all is done
There is nothing to say
You have gone and so effortlessly
You have won
You can go ahead tell them

Tell them all I know now
Shout it from the roof tops
Write it on the sky line
All we had is gone now

Tell them I was happy
And my heart is broken
All my scars are open
Tell them what I hoped would be
Impossible, impossible
Impossible, impossible

Falling out of love is hard
Falling for betrayal is worst
Broken trust and broken hearts
I know, I know

Thinking all you need is there
Building faith on love and words
Empty promises will wear
I know, I know

And now when all is gone
There is nothing to say
And if you're done with embarrassing me
On your own you can go ahead tell them

Tell them all I know now
Shout it from the roof tops
Write it on the sky line
All we had is gone now

Tell them I was happy
And my heart is broken
All my scars are open
Tell them what I hoped would be
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Impossible, impossible!
Ooh impossible (yeah yeah)

I remember years ago
Someone told me I should take
Caution when it comes to love
I did

Tell them all I know now
Shout it from the roof tops
Write it on the sky line
All we had is gone now

Tell them I was happy
And my heart is broken
All my scars are open
Tell them what I hoped would be
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Impossible, impossible

I remember years ago
Someone told me I should take
Caution when it comes to love
I did...

Photobucket


Impossible
Impossible
Impossible
Impossible
Impossible
Impossible
Impossible
Impossible
Impossible
Impossible
Impossible
Impossible
Impossible
Impossible
Impossible
Impossible
Impossible
Impossible
Impossible
Impossible
Impossible
Impossible
Impossible
Impossible
Impossible
Impossible
Impossible
Impossible
Impossible
Impossible
Impossible
Impossible
Impossible
Impossible
Impossible
Impossible
Impossible
Impossible
Impossible
Impossible
Impossible
Impossible
Impossible
Impossible
Impossible
Impossible
Impossible
Impossible
Impossible
Impossible
Impossible
Impossible
Impossible
Impossible
Impossible













Evanescence - My Immortal

Photobucket

I'm so tired of being here
Suppressed by all my childish fears
And if you have to leave
I wish that you would just leave
'Cause your presence still lingers here
And it won't leave me alone

These wounds won't seem to heal
This pain is just too real
There's just too much that time cannot erase

[Chorus:]
When you cried I'd wipe away all of your tears
When you'd scream I'd fight away all of your fears
And I held your hand through all of these years
But you still have
All of me

You used to captivate me
By your resonating light
Now I'm bound by the life you left behind
Your face it haunts
My once pleasant dreams
Your voice it chased away
All the sanity in me

These wounds won't seem to heal
This pain is just too real
There's just too much that time cannot erase

[Chorus]

I've tried so hard to tell myself that you're gone
But though you're still with me
I've been alone all along

[Chorus]

Photobucket

Tak Ada Mood

Photobucket
Pagi2x mood dah hilang... hmmm... payah betul macam nie... permulaan masuk dah la kena semak satu persatu (amek kerja orang yang behenti kerja) pulak tue kerja pending banyak... baru settle kan yang itu pagi nie ada pulak yang lain... tapi yang nie orang nya ada je kat sinie... macam tue BONUS2x tue kena bagi masuk sini lebih lah~~~

Baru masuk tak sampai 4 bulan... update2x kemas kini apa yang termampu... tup tup... Internal Audit &  External Audit kena buat kat sini... semalam Internal Audit settle yang kat sini... lepas tu November nanti External Audit pulak...

Boleh sakit mental macam nie... hari tu kena kat site Cyberjaya... nie kena lagi kat Kuala Lumpur. Pasal audit tak usah cerita sakit hati jer... kalau orang yang dah pernah kena audit yang real... kena masuk audit yang sini... huahuahua... try test la merasa tengok... mesti angin satu badan...

Haaa... mood pagi nie senget... dah la pagi tadi terjaga dari tidur dalam kul 1.00pagi.. telefon berbunyi2x bising... lepas tue sampai jam 3 setengah pagi tak dapat nak lelapkan mata balik... lepas tu terjaga lagi sebab citam ngeow panggil2x... lepas tue terjaga awal pulak dari jam loceng... haizzz...
Photobucket

Isnin, 29 Oktober 2012

test hp samsung

Photobucket

hahaha perancangan nak tukar hp n tukar no hp skali.. nak amek galaxy y. tp adik nn ckp baik amek ace. hmmm.. ni tekial kial guna s ii dia ni. yg penting nk tukar no tel.

Photobucket

i'm dead

berangan nak pakai line maxis... erkkk... mahal tak? nak masuk tenet sekali...

tapi nak hp sony sebab gambar cantik... bunyi pun sedap... hmmm... dah lah tak pernah pakai samsung... ok ke tak ok... tahan ke tak tahan... haizzzzz....

Ahad, 28 Oktober 2012

Kucing Kesayangan NN !!!!!

budak itam yang koattt makan... tapi dhemuknyer tak jugak... 

nie citam tengah ngeram kat tempat dia blakang kabinet tv... da tak moaaattt da kotak tue... kwkwkw... 

nie citam tengah ngendap mama nn dier... mama ngendap dier... dier ngendap mama dier... lari tak mo kena tangkap... kalo kena tangkap abesss mama nn pelok tak mo lepas seminit...

nie citam tengah perasan dier yang shekshi... suke sangat dier landing atas kusi makan nie kalau letak kat tengah2x hala ruang tamu...

citam tengah kelaparan... syioklah tue dapat makan ikan... dah tak pandang kiri kanan dah... ngader-ngader lebih nieh... macam tuan dier jugak...

gelagat dia pagi2x... mama dier tengah sibuk pakai tudung nak g kerja... dier neik atas lemari dia selok masuk tempat buku yang sempit tue... tue nak menarik perhatian mama dier lah tue... sibuk nak ajak mein kejo2x pagi2x... nampak stokin dier je... 

citam tak bagi pegang peyuttt dier... kwkwkw... tengok tangan dier... dier letak kat peyuttt dier...

pagi2x da kejutkan mama dier... nak masuk bilik air... nak cheng... kwkwkw... malam tadi angin kuat pintu tetutup sendiri... lepas tue meow2x mintak makan... past tu mula la dier ajak main tegolek2x...

tegolek2x gatai...

eeeee... anak shaper niehhh??? anak mama nn lah!!!

plastik!!! haaa... citam pantang nampak plastik... mesti nak masuk dalam plastik... 

anak mama nn... peneman setia... setia? rasanya kalau ada orang lain yang boleh jaga dia lagi baik... mungkin dia pun beralih arah... sama jugak macam  kejadian makhluk2x lain... hmmm... kan kan kan... betul kan???

kadang2x ada orang pulak yang macam nie... tak dapat nak jaga apa dia sayang... maka dengan melepaskan pada orang lain adalah langkah terbaik... hmmm... iye ker? untuk nn tidak... nn katakan tidak... kalau nn sayangkan sesuatu... nn akan cuba yang terbaik... tapi bukan melepaskan pergi yang di sayang... 

dah abesss masuk gambar citam......... dan mula start merapu...

pasang dulu lagu luka dalaman zamani.........

haaa... nak kemas rumah... nak kemas rumah... amek mood pagi2x nak ngemas... sat lagi opah citam ngan mamacitam kecik n mamacitam beso sampai dalam kul 2 tgh hari dari kampung... 

katanya nak g kenduri doa selamat... pak cik sedara nak berangkat ke New Zealand nak behijrah mencari sesuap nasik di negara orang...

k... pasang lagu club... wakaka... nak amek mood ngemas... lamanyaaaaaaaaa.... sebab  banyak penyakit M time frust2x nieh... aku keciwa... keciwa memikirkan nasib... bila orang dengan mudahnya lafaz cinta... dan kemudian melafaz tak cinta... 

senangnya kan kan kan... 

macam biskut chipsmore... kejap ada... kejap tak ada...

orang kata... kalau cinta kalau sayang... mesti akan berusaha untuk bersama kan...

kalau tak sayang... faham2x ajalah... memang akan pergi berlalu jer... sebab hati tak sayang... buat pe nak usaha lebih2x... kan kan kan...

tak guna memaksa... tak guna menunggu... haaa... bawaklah kelukaan hati pergi sendiri...

seperti oren nieh ha... membawa diri oren yang berat nie sambil tersenyum...


tak pun macam nie...
yup... sometimes you just have to pick yourself up and carry on... 








Sabtu, 27 Oktober 2012

Pergilah Sayang



Indah terasa bila cinta tercipta
Memadu kasih janji bersama
Bersama-sama melafaz kata cinta
Gurau senda dan tawa berdua

Tapi kini semuanya kenangan
Kau pergi tanpa pesan

Mana janjimu yang kau lafazkan dulu
Hidup dan, matimu bersamaku
Rela kau pergi walau hati disakiti
Biarkanlah aku sendiri

Airmata menjadi penawar
Akanku simpan semua jadi kenangan
oh... oh... oh...

Pergilah kasih, pergilah sayang
Tinggalkan aku (pergilah sayang)
Biarkan saja, kenangan berlalu
Antara kau dan aku
Pergilah sayang...

Airmata menjadi penawar
Akanku simpan semua jadi kenangan
oh... oh... oh...

Pergilah kasih, pergilah sayang
Tinggalkan aku (pergilah sayang)
Biarkan saja, kenangan berlalu
Antara kau dan aku
Pergilah sayang...












Blog Diet ~ Membaca Menambah Ilmu

Selamat Pagi Sabtu Yang Suram...

Sunyi je... tak ramai orang... ramai orang cuti2x nie balik kampung... sob sob sob...

Siapa kerja??? NN kerja!!!

Hasil tangkapan surf blog diet pagi nie. Hmmm... banyak jugak yang dia share untuk bacaan public. NN  baru tekan sana sini tapi belum habis baca lagi.

Siapa nak info lebih lanjut silalah ke blog beliau.

Blog & FB Page Anne Hashim

Link Blog
Blog AnneHashim

Link Page Facebook
Facebook AnneHashim

dia ada jugak menjual e-book untuk rahsia langsing...
phewsss... boleh tahan jugak dia punya harga rahsia langsing giler...


* yang nie nn tak beli...


Blog & FB Page Kevin Zahri

Kemudian NN nak share jugak blog yang nn ikut dan beli e-book nyer.. ngeee... NN beli e-book nie sebelum nn start seyesli diet...

Link Blog
Blog KevinZahri

Link Page Facebook
Facebook KevinZahri


Blog & FB Page Susu Sejat

Baru-baru nie NN... tak berapa baru lah jugak...ada sebulan lebih kot... nn join group susu sejat... sebelum tue nn just membaca kat blog dia jer... pada NN info2x diaorang amat lah berguna buat NN yang suka buat jogging secara moderate...

Link Blog
Blog SusuSejat

Link Page Susu Sejat
Facebook SusuSejat


* banyakkan membaca untuk menambah ilmu dan lebih memahami... selain dari blog & FB page dari malaysia, nn jugak membaca blog2x dan page2x dari luar malaysia... dunia di hujung jari.. wakaka... g la surf tenet... gogle boleh, internet explorer boleh, mozilla boleh... dan macam2x lagi ada ruangan search... kalau dapat sifu lagi best... apa yang kita kurang faham boleh tanya kat diaorang... ngeee...


pening pale... lirik luka dalaman nieh...

kejap dia nyanyi pilu sendu ku ini... yang rekod nyanyi...
kejap dia nyanyi sendu pilu ku ini... yang nyanyi unplugged...

tak sedap yg rekod unplugged nieh... ngeee..
Gerimis Mengundang Lagi Ke Luka Dalaman =_=

sedap lagi rekod yang biasa...
Luka Dalaman


past tu satu ayat tu pulak kurang jelas...
ada yang tulis... bila kasih mu mengambang...
ada yang tulis... tanpa kasihmu tak mengapa...

errr... entah...

nn update jadi pilu sendu ku ini... sbb dalam lagu mp3 rekod dia nyanyi pilu sendu ku ini...

yg ngambang2x tue... nn update berubah kasihmu ku tak mengapa...
penat 10-20 kali ulang part yang sama...

dah kul 12... tido time... tapi tak mo lelap mata nieh...

Jumaat, 26 Oktober 2012

Luka Dalaman ~ Zamani (Link - MP3 & You Tube)


Link ke you tube...
Luka Dalaman ~ Zamani

Link ke 4Shared utk downlond MP3
Luka Dalaman ~ Zamani ~ MP3

Luka Dalaman ~ Zamani

Tak nampak pun bulan bintang malam ini
lama, lama juga aku perhati
yang kudengar suara sumbang
unggas malam rindukan rembulan

Macam aku yang melayan hati celaru
lama, lama sudah kurasanya
tak tahu pada siapa nak aku adu
pilu senduku ini, amat memeritkan

Gerimis yang mengundang
kini menjadi hujan
hatiku kebasahan
dan dalam pada itu
langkah aku tewas
dihanyut arus yang deras

Hingga tak sedar aku ini
hanyut di tengah lautan fantasi
yang bawa aku ke alam lain
keranamu... ooo...
berubah kasihmu ku tak mengapa

Memang ada kasih sejati yang lain
namun, namun aku tak perlukannya
biarlah aku bersama dengannya
bersama luka dalaman
sampai mataku terpejam....


Link ke you tube...
Gerimis Mengundang ~ Slam

Gerimis Mengundang ~ Slam

Kusangkakan panas berpanjangan
rupanya gerikis, rupanya gerimis mengundang
dalam tak sedar ku kebasahan

Pernah juga kau pinta perpisahan
aku sangkakan itu hanyalah gurauan
nyata kau serius dalam senyuman

Bukan sekejap denganmu
bukan mainan hasratku
engkau pun tahu niatku
tulus dan suci
senang benar kau ucapkan
kau anggap itu suratan
sikit pun riak wajahmu
tiada terkilan...

Hanya aku separuh nyawa
menahan sebak di dada
sedangkan kau bersahaja
berlalu tanpa kata
terasa diri amat terhina kau lakukan
terasa diri amat terhina kau lakukan

Sia-sia kukorban selama ini
jika kasihku, jika hatiku
kau guris... oh..oh..oh...
dalam tak sedar ku menangis...


Petua Dapur ~ Hindari Kutu Beras

Beras yang disimpan dalam tempoh yang lama biasanya akan didatangi kutu. Atasinya dengan memasukkan:-

1- Daun limau ke dalam bekas simpanan beras.
2- Cili kering dalam beberapa tangkai.
3- Daun belimbing dalam beberapa helai.

Kutu akan hilang dan beras terjamin bersih.

Petua Dapur ~ Daun Nangka Lembutkan Daging Liat

Bagi mengatasi masalah memasak daging liat, potong daging tersebut kepada saiz yang lebih kecil. Kemudian, rebus daging bersama beberapa helai daun nangka. Daging akan lebih lembut dan enak apabila dimakan.

* Jangan lupa potong daging mengikut ira.

Petua Dapur - Laksa Tidak Melekat

Rebus laksa dengan air secukupnya. Bubuh sedikit miyak supaya laksa yang direbus tidak melekat antara satu sama lain. Laksa juga akan kelihatan berkilat dan licin apabila diangkat.

* Boleh diguna pakai bila merebus spaghetti.

Petua Dapur ~ Elak Santan Dari Membazir

Untuk memastikan santan bertahan lebih lama dan mengelakkan pembaziran, masukkan beberapa biji lada ke dalam santan. Simpan di dalam peti sejuk.

Petua Dapur ~ Air Kelapa Penyedap Hidangan

Bagi menyedapkan masakan yang menggunakan santan, semasa membelah kelapa, jangan dibuang airnya. Sebaliknya digunakan untuk meramas kelapa yang telah diparut. Masakan akan bertambah enak.

Petua Dapur ~ Ikan Goreng Tidak Kecut

Tentu tidak menarik jika ikan yang digoreng kelihatan kecut. Untuk mengelakkannya, gunakan sebiji telur dan dicampurkan dengan susu segar dan tepung. Celup ikan dalam campuran telur dan goreng seperti biasa.

Petua Dapur ~ Ayam Goreng Lebih Berperisa

Bagi menyedapkan ayam goreng, letakkan serbuk jintan manis, serbuk jintan putih, serbuk ketumbar dan serbuk cili. Gaul rata bersama tepung dan goreng ayam sehingga kekuningan.

Petua Dapur ~ Air Garam Hilangkan Pahit Peria

Peria kurang digemari kerana rasanya yang pahit. Untuk menghilangkan pahitnya, potong peria dan rendam di dalam air berisi garam halus selama 25minit. Sejatkan dan masaklah peria mengikut resepi anda.

Petua Dapur ~ Halia Elak Ikan Melekat Pada Kuali

Untuk mengelakkan ikan melekat di kuali, masukkan hirisan halia ketika menggoreng. Hasilnya ikan lebih mudah diangkat.

6 Langkah Sebelum Membeli Kasut

NIKE TRAIL RUNNING

1. Cuba Dahulu Baru Beli
Ingatlah bahawa saiz yang diletakkan pada kasut tidak semestinya sesuai dengan kaki anda. Langkah terbaik yang boleh dilakukan ialah dengan mencuba terlebih dahulu kasut berkenaan sebelum membelinya kerana bentuk kaki serta saiz kasut adalah dua perkara yang berbeza.

2. Pakai Stoking Sewaktu Cuba Kasut
Sebaiknya pakailah stoking sewaktu mencuba kasut yang diingini kerana ia akan berikan sedikit keselesaan pada anda. Pastikan juga stoking berkenaan adalah stoking yang selalu atau akan dipakai bersama kasut tersebut. Tentu hasilnya memuaskan hati.

3. Berhati-hati Kasut Jenis Kulit
Mitos mengatakan bahawa kasut kulit boleh menegang setiap masa jadi berhati-hatilah dengan tanggapan berkenaan. Ada juga di antaranya yang mudah melecet dan sukar menegang mengikut bentuk kaki sekali gus mengakibatkan masalah kepada si pemakainya. Oleh itu, beringatlah sebelum membelinya.

4. Berdiri Untuk Cuba Kasut
Anda digalakkan mencuba kasut dalam keadaan berdiri dam kemudian lakukan sedikit gerakan di bahagian hujung jari selama beberapa minit bagi mewujudkan rasa selesa. Jangan lupa, kaki perlu lurus, bukan dibengkokkan.

5. Biar Ada Sedikit Ruang Dalam Kasut
Seeloknya tinggalkan sedikit ruang antara hujung kaki dengan hujung kasut bagi memberi lebih keselesaan. Anggaran ruang yang sesuai ialah 3/8 inci hingga 1/2 inci.

6. Beli Kasut Selesa
Hentikan tanggapan bahawa kasut yang ketat akan regang dan selesa bila dipakai berkali-kali. Semua itu omongan kosong belaka kerana realitinya ialah kasut yang selesa adalah kasut yang muat serta sedap di pakai sejak dari awal lagi.




Tutorial Tudung

Hari ini Hari Raya Qurban... tak pergi kerja hari nie... sebab bos cakap... kalau tak ada kerja tak payah datang pun tak apa... ngeee... sukernyer... sebab sepatutnya hari ini kerja...

Kat rumah nie pun tak ada buat apa2x... makan tido makan tido... past tu surf tenet... syioknya sapa yang beraya kat kampung tue... Selamat Hari Raya!!!

Jadi hari nie layan you tube tengok tutorial pakai tudung... erkkk... pakai tudung pun nak kena ada tutorial??? mestilah ada... sebab sekarang macam2x fesyen ada... terasa nak try la pulak... umur dah tua... jiwa muda... lalala...

Biasa tgk radiusite kat FB... haaa... layan utube dia pulak...

Radiusite Eps 2

cuma terlalu panjang pulak kadang2x drama dier...
ngeh3x...

Radiusite Eps 3

walaweh... panjang beno drama dier...

Radiusite Eps 4

kalau tak cuti... idak le teman nak tunggu dia punya video yang panjang itu... nasib cuti... jadi layankan aje lah...
main site ~ Radiusite Tudung Tutorial


Next tengok dari sunsilk pulak...

Video 1 ~ Gaya Makan Malam

Video 2 ~ Gaya Hari Raya

Video 3 ~ Gaya Rumah Terbuka

haa... yang sunsilk cepat sikit video dier...
main site ~ SunSilk Tudung Tutorial


Next tengok dari Hijup.com pulak...

Style 13

Style 18

Style 22

laju je tutorial dia...
main site ~ HijUpCom

hmmm... lama tak pakai selendang...


Lagu Workout Untuk NN

jeng jeng jeng...

syiok... jogging pasang sampai kababom dalam telinga...
dulu masa kerja kat cyber neik kereta kalau dengar lagu2x nie 4 sure mesti kasi kababom itu dalam kereta... errr... errr... erkkk... ada orang kata... NN layan lagu club?

sekarang layan masa riadah jogging... masuk mp3 punya link dalam hand phone aje... belum beli mp3/mp4 lagi... tengah nak fikir... nak beli yang biasa punya mp3/mp4 ke atau nak beli brand sony... lagu mesti mau sedap dengar ma... baru bertenaga melangkah... ngeee... sekarang dalam hand phone bunyi memang terbaik ler... sony terbaik untuk dengar lagu & tangkap gambo... sumbat je masuk telinga earphone lepas tue tak dengar dah bunyi keliling... kalau ada bom jatuh bunyikkk pun tak dengar... keh3x...

Rolling In The Deep

On The Floor

Love You Like A Love Song

erkkk bila surf move like a jagger... terjumpa video zumba zumba... ermmm bila la nn nak try berzumba zumbie nieh...
zumba - move like a jagger

Move Like A Jagger

Rain Over Me






Set Fire To The Rain

Shila Amzah nyanyi lagu nieh... buat bulu roma nn meremang2x... ahahaha...
Dengar berpuluh2x kali pun tetap sama... pergh...

Set Fire To The Rain

NN minat dier... sangat2x... sora dia...
gulp gulp gulp...


Jatuh cinta bila dia nyanyi lagu nie...
Nur Kasih

Diet ke tak diet nie?

Jeng3x..

Lihatlah tapi jangan tiru macam NN...

Ni angkara mood NN yang tak dapat di kawal...

Jadi nafsu nak makan ice cream atau coklat memang giler punya kuat...

Dengan itu... kelmarin dan semalam... 22hb10 dan 23hb10 NN mamam ice cream Mcflurry.....

22hb nn makan orea coffee ice cream...
23hb nn makan supreme milo ice cream...



Sebelum tu sebelum tue... masa nak amek citam bawak balik dari mating hari tue... habis NN makan coklat cadbury black forest.... yang paling besar tue... ngeee...

haaa... kalau nn sedih & mood tak ok... asyik nak makan coklat & ice cream je... tak tau macam ne nak control... =_=


Beribu2x kalori masuk... bergram2x gula masuk... habis diet lingkup~~~


Senam!!! Jumping Rope + Cardio

Aktiviti malam nie dimulakan dengan acara jumping rope... panaskan badan yang sejuk akibat hari hujan... maka penyakit M tu tersangatlah besar...

Jumping Rope
Cal 113
Time 15minit 2 saat
Heart Avg 135
Max Heart 152
In Zone 13minit 57saat

Cardio - Breathless Body - Amy Dixon - 5x
Cal 409
Time 45minit 1 saat
Heart Avg 149
Max Heart 171
In Zone 43minit 25saat

Lepas tu saja gatal tambah utk biceps & triceps workout...
8minit 44saat je... calorie burn 50...

ni disebabkan nn senam tak ikut jadual dah...
kalau tidak hari2x senam...
sekarang selang sehari je...
penat badan weihhh...

jadi uat masa nie... buat cardio dulu...
yang weight training tunda dulu...
semangat belum cukup kuat...

nasib tak padam terus...
haizzz...



Khamis, 25 Oktober 2012

Bobi & Nini Emoticons

Testing testing lagi... ngeee...

Sangat cute...

arrr...

macam nn lah... asyik nak naik atas scale jer...



arrr naik buaian lak dia niehhh... 

Baju Saiz 40


ni la baju saiz 40 yang macam balooottt nangka tue... ketat... tak sesuai nak pakai pergi kerja atau keluar jalan2x... tak selesa... silap2x prak... koyak... kwkwkw...
\
 kain yang nn kata nn rasa macam nak tambah stok lagi... kalau tak salah orang panggil kain payung... bawah dia kembang sikit... suka pulak tengok bila dah di pakai...

weee... apa pun suka sangat sebab dah dapat sarung saiz 40... workout workout lagi untuk melonggarkan baju nieh... mintak2x la sebelum 10/12/2012 baju nie boleh selesa pakai... sebab nak beli baju baru saiz 40 jugak tapi nak beli kebaya... lalala...


 mata bolattt dengan penuh harapan... ngeh3x....

Cute Onion Head Emoticons






testing testing... arrrrrrrrrrrrrr....

Derma Ikhlas

NN tak ingat bila... dalam perjalanan ke gerai makanan nak menapau a.k.a bungkus makanan untuk lunch nn, nn terpandang seorang mak cik... sayu sangat terasa hati... dia duduk atas kertas, tangan tertutup dengan baju tapi ada nampak balutan di tangan kiri dia... hmmm... dihadapan dia terletak satu raga kecik berisikan pen dan tisu... sayu mukanya tertunduk ke bawah melihat bumi... =_=

Pergi dan balik nn lalu macam tue jer... sebab nn ada rm tak sampai sepuluh ringgit dalam tangan nak pegi tapau lunch... masa balik dan makan kat office asyik terfikir... mak cik tu makan apa hari nie... rumah dia kat mana... anak2x dia kat mana... ada keluargakah dia... macam2x yang berlegar2x dalam kepala...

HARI INI sekali lagi nn lalu lagi kat situ... mak cik tu di tempat yang sama... =_=

NN lalu di gerai buah dan air... nn fikir... macam nak tapau kat mak cik tadi tue... nn berjalan lagi menuju gerai biasa... nn tapau dulu makanan nn... lepas tue nn singgah beli air utk nn dan buah betik utk nn... nn ingat  nak tapau cekodok pisang kat mak cik tue... tapi nn fikir mak cik dah tua takut pulak nn nak bagi cekodok pisang yang berminyak... nak belikan dia betik pulak rasanya... tapi takut jugak nanti dia sakit perut... sebab perut orang tua nie selalu nak ke bilik air je... jadi nn belikan buah ciku untuk dia...

ahahaha sambil taip nie pun dah begenang ayor mata teman...

Syahdu rasa hati bila nn meninggungkan diri dihadapan mak cik tue... duit yang tak seberapa yang nn dah sediakan selepas beli buah ciku tu nn keluarkan... lalu nn letakkan buah ciku dalam raga mak cik tu dan duit derma ke dalam bekas yang berada dalam raga mak cik tue... nn pilih utk amek tisu comel nie... mak cik tu hulurkan lagi satu tisu buat nn... tapi nn menolak lembut tangan mak cik tue dan berkata terima kasih, saya amek satu je... T_T

Syukur alhamdulillah mak dan abah nn tak melalui semua nie.. syukur untuk nikmat yang tuhan kurniakan untuk kami sekeluarga... T_T

Tisu comel... cartoon comel macam nn... perasan jap...

Kita tak tahu kehidupan kita di masa akan datang... TUHAN bisa mengubahnya dalam sekelip mata... kita tak tahu apa yang dilalui mereka... tak salah menolong orang yang memerlukan...

(UNTUK DIRI NN)
Dia berusaha dengan tidak menadah tangan... dengan menjual tisu dan pen... nn sebagai manusia yang mampu... jangan alpa dengan kehidupan yang nn ada sekarang nie...


Definisi Derma
Derma ialah sumbangan ikhlas daripada seseorang untuk diberikan kepada seseorang yang lain.
Menurut Kamus Dewan; derma diertikan sebagai bantuan yang berupa wang (kepada perkumpulan dan lain2), dan diertikan pula sebagai pemberian ikhlas.

Menderma dalam konsep Islam bukan sekadar membantu golongan miskin dan mereka yang ditimpa musibah, malahan juga boleh dibuat melalui pembiayaan pembinaan rumah anak-anak yatim, golongan orang kurang upaya dan warga emas. Menderma juga boleh diertikan dengan menyediakan peralatan serperti makanan, perabot dan lain-lain peralatan yang bersesuaian bagi golongan tersebut.

Sumber Dari Web
http://islam.dunyahalal.com/index.php?id=81&mnu=81

Kucing Beranak a.k.a Cat Giving Birth

Pagi2x dah surf video pasal kucing... membawa hati yang kelam... dalam banyak2x video, nn suka tengok video cat giving birth yang nie... Cat Giving Birth

Video nie tunjuk kucing tue beranak... bersihkan anak dia... makan placenta dia... cuci montot dia sendiri.... baby dia nyusu... music latar pun tenang je...

NN dah start amek gambar citam... nak simpan uat kenang-kenangan kot2x dia peknent... boleh buat diari cik citam a.k.a cik roshhh liz...

Kalau ciktam peknent... ari nak beranak tue... kalau ada tanda2x... kalau kena ari nn bekerja... haaa... nn sanggup amek cuti... JENG3x...

NN nak 5 etoi cucu!!! boleh ke? tak pun 3 etoi cucu!!! boleh ke?

NN nak bagi makan kat ciktam banyak2x... nanti biar baby kucing yang keluar nanti gebu2x macam nn jugak... lalala...

NN nak beli raga besar... nak beli tuala... nak beli kain... untuk anak kucing nak beli apa!!! susu kucing!!! ha... carrier nak beli carrier besar sikit... nanti senang nak bawak diaorang g jumpa doktor... hah nak kena menabung nieh...

haaa... xcited!!!

kalau ciktam peknent... agak2x anak dia nanti warna apa??? ciktam hitam putih ada stokin... pakwe ciktam lak si nyaunyau lak corak tabby... macam mana la rupa anak ciktam... >_<

senyummmmmmmmm... over giler...







Rabu, 24 Oktober 2012

Selera Makan Kucing

Sejak citam balik dari mating 12/10/2012 hari tue, selera makan dia makin kuat. Jeng3x dalam hati NN bermunger2x je rasa. Kalau tak sebelum ni asyik risau citam kurang makan.

Selalunya 1 pouches nie untuk 2kali sehari.
Tapi sejak dari hari tue 1 paket nie sekali hadap je dia makan. Lepas tu nanti petang @ malam nanti makan ayam rebus pulak... lepas tue belum campur masuk yang dia makan biskut dia lagi... haaa... tu dia... tapi nn suka bila dia kuat mamam.

Pening fikir.. nak bagi makan apa kat kucing yang peknent nieh... nak bagi dia dan anak dia sihat... gebusss2x... comel2x... (>_<) iyer ke peknent nieh???

Kalau biskut... citam makan yang nie... 
Science Plan Vetessentials - Kitten

Sebelum nie nn bagi citam makan brand RC tapi disebabkan isu halal/haram yang menjadikan tanda tanya, nn beralih ke whiskas masa musim raya hari tue... tak sampai seminggu citam dah start kena ceri beri... shian... jadinya tukar ke Science Plan. NN bagi pro diet kat citam jugak... sebab yang prodiet punya biskut laju je citam makan... nasib yang tue tak sakit perut.

Nasib citam boleh minum susu dutch lady ngeee... 
Kalau susu haiwan... wahhh... mahal... RM7.00 1 kotak... masa dia kecik2x dulu NN kerap bagi susu haiwan sebab takut dia ceri beri... kalau kena ceri beri nanti... leceh... tambah citam tinggal dalam rumah flat je... susah nanti... berbau mushuk satu rumah nanti... mak nn pesan... bagi susu kat citam nieh... dia dah besar pun kena bagi susu... ngeee... jadi sampai umur dah 8 bulan nie pun sekali sekala nn bagi dia minum susu... >_<

Nielah rupa susu haiwan yg RM7.00 sekotak tue...





Sayap Terluka



Sayap Terluka ~ Panji

Dalam keributan hembusan beliung
Terbanglah aku sang camar hina
Mencari singgahan andainya kau sudi
Menghampar kasih di pantai hati

Selama kupuja kini jadi nyata
Sayang hanya untuk seketika
Sayap kuterluka ditimpa bencana
Akhirnya diri aku sendiri yang sengsara

Ku tahu diri ini... bagai menggapai bintang di langit
Tersingkir jatuh tiada pernah kau peduli
Rapuhnya cinta kita patah terkulai di ranting hampa
Pedih terluka tiada siapa yang endahkan

Biar derita biar sengsara aku rela
Menjadi mangsamu
Akanku simpan di nurani ini kenangan antara kita
(hingga akhir nanti oh...)

Kini kan tinggal cinta dan kasihku
Umpana pungguk merindu bulan
Tak mungkin tercapai hasrat hati ini
Biarpun harus ku tunggu seribu tahun lagi...

khas buat yang tersayang...

dari Nor Nora~


Cara Nak Kempiskan Perut a.k.a Rampingkan Pinggang (How to get a tiny waist and lose your love handle)


Tajuk tak henggat... macam la pinggang NN kecik... huahuahua...
Tapi workout yang NN nak share nie sedikit sebanyak dapat membantu NN kurangkan saiz pinggang NN. Hmmm... ada shape la sikit dari dulu tue... belipat2x lemak... @_@

Dapat buat nie 3x seminggu pun jadi la... tapi pada NN agak susah sebab terasa kejang otot2x perut masa buat senaman nie... tapi result dia tak menghampakan...

Pinggang yang yang berlipat-lipat kat bahagian belakang badan tue dapat di kurangkan... lemak perut yang ke depan tue pun dapat di kempiskan sikit...

16/2/2013
Update link... link lama dah tak boleh pakai... broken link pulak...
TRACY'S Secret Weapons How to get a tiny waist and lose your love handles!


Workout Untuk Kecilkan Lengan

Kalau surf dalam web, selalu terbaca >>> senaman kena menyeluruh...
Tak ada senaman yang khas untuk turunkan bahagian2x tertentu...
Jadi semua senaman NN gabung2x... lepas tue NN fokus mana yang penting...

Untuk masa sekarang NN suka follow senaman kecilkan lengan dari Tracy...
Sila click link untuk tonton di You Tube...

Mula2x try & error guna dumbbell 1kg... huishhh bila lama2x & ulang2x... jadi berat tak terangkat... jadi NN terpaksa beli dumbbell yang 0.5kg... ha... baru dapat buat 20x...


Kalau boleh apa NN buat semua NN nak share... tiap kali terpandang orang yang badan chubby... kadang2x nak je ajak join diet & senam...

Teringat dulu2x NN nak diet & senam... betapa susahnya... sebab tak tau macam mana nak diet & senam yang dapat turunkan berat... Masa tanya dengan orang yang dah kurus tue yang paling payah... kadang2x jawapan diaorang simple sangat... "Ko jogging la 3x seminggu... Sure Kurus Punya".

Pandangan setiap orang berbeza... hmmm...


How Many Carbohydrates Do I Need Each Day?

Berapa banyak karbohidrat yang perlu dimakan setiap hari?

Tak tau la terlepas pandang atau macam mana... tapi seyesli tak jumpa... tapi web tue kata ada dari sumber berkenaan.


1. Refer to WEB ~ Link
Ask Your Nutritionist


Question: How Many Carbohydrates Do I Need Each Day?

Answer: According to the Dietary Guidelines For Americas about half of your calories should come from carbohydrates. If you know how many calories you need each day (use calories calculators), you can figure out how many grams of carbohydrates are right for you:

Start by determining your daily calorie need and divide that number in half. That's how many calories should come from carbohydrates.

Each gram of carbohydrate has four calories, so divide the number from the first step by four.
The final number is equal to the amount of carbohydrates in grams you need each day.
For example, a person who eats approximately 2,000 calories per day should take in about about 250 grams of carbohydrates (2,000 divided by 2 = 1,000 and 1,000 divided by 4 = 250).

2. Refer to WEB ~ Link
Fitness for weight loss

HOW MANY CARBOHYDRATES SHOULD I EAT IN A DAY?
In general, 45%-65% of your daily calories should come from carbohydrates.

Example:
If you eat 1800 calories a day, 810-1170 calories should come from carbohydrates.

Here's the math:
1800 calories x 45% (0.45) = 810 calories
1800 calories x 65 (0.65) = 1170 calories

45% - 65% of 1800 calories = 810-1170 calories of carbohydrates

There are 4 calories in 1 gram of carbohydrates.
810-1170 calories from carbohydrate = 202.5-292.5 gram of carbohydrates.

Here's the math:
810 calories / 4 calories per gram of carbohydrate = 202.5 grams of carbohydrates.
1170 calories / 4 calories per gram of carbohydrate = 292.5 grams of carbohydrates.

If you eat 1200 calories a day, 540-780 calories (135-195 grams) of carbohydrates are recommended.

If you eat 1400 calories a day, 630-910 calories (157.5-227.5 grams) of carbohydrates are recommended.

If you eat 1600 calories a day, 720-1040 calories (180-260 grams) of carbohydrates are recommended.

If you eat 1800 calories a day, 810-1170 calories (202.5-292.5 grams) of carbohydrates are recommended.

If you eat 2000 calories a day, 900-1300 calories (225-325 grams) of carbohydrates are recommended.

3. Refer to WEB ~ Link
wiki.answers.com

CARBOHYDRATES RECOMMENDED PER DAY
There are two answers. One answer is for those who wish to lose weight and one answer is for those who do not wish to lose weight. Here are both answers:


FOR THOSE WHO WANT TO LOSE WEIGHT
If you are trying to lose body fat, 20-70 grams of carbohydrates per day are recommended  depending on your level of activity.

FOR THOSE WHO DO NOT WANT TO LOSE WEIGHT
If you are not trying to lose body fat, 180-230 grams are sometimes recommended. Please note, however, that unlike protein or fat there is no minimum daily requirement of carbohydrate for good health or sustain life.









Selasa, 23 Oktober 2012

Cardio Breathless Body + Jumping Rope

Selasa ~ 23-10-2012

Cardio Breathless Body - 5set
Cal 400
Time 43minit 00saat
Heart Avg 151
Heart Max 171
In Zone 41minit 14saat
(terbaik... in zone semakin mantap...)

Jumping rope
Cal 164
Time 17minit 13saat
Heart Avg 154
Heart Max 168
In Zone 17minit 13saat
(mantap2x in zone... lepas cardio rehat 2-3minit sebelum sambung jumping rope... jadi masa start tu memang dah in zone...)

Total Burn Calorie 60minit 14saat = 565kal...
Target Burn 60minit = 500kal...
Weee... alwite lah nieh...

setelah berhari2x a.k.a 1 minggu tinggal senam... hari nie start slow2x lompat2x... wahai hati jangan sia2xkan perjuangan... yang pergi tak kan kembali... yang masih ada mesti teruskan kehidupan... 20hb Disember 2012 makin hampir... howaaa... nak pakai baju saiz 40 masa kenduri kawin sepupu tue nanti... kalau kebaya saiz 40 macam ne la agaknya... agak2x moattt ke erhhh... kalau dah baju fit body tu pun tak moattt da macam nangka kena balooottt... apa lagi kalau sarung kebaya saiz 40... adesss...

Vegetarian Food

Menu 23-10-2012 ~ Vegetarian  Food



Brown Rice + Baby Kailan + Tauhu + Chicken Tauhu... erkkk...
apa pun memang tak ada ayam hokey... >_<

member office layan 3 hari ber vege... jadi hari nie NN pun ber vege lah jugak... ngeee... tak hengat lah amek nasi... jeng3x... seyesli... masuk office... layan ngantuk tahap otomen taro... kenyang giler....

Cucur Udang

Menu Dinner 17-10-2012 ~ Cucur Udang


Yang nie... beli ajer... masuk dalam nieh jugak... update... update...
NN ada jugak amek makan karbo... tapi kena pandai2x lah... dah amek karbo banyak... kena la senam lebih sikit...

Telur & Salad

Menu BF 20-10-2012 ~ Telur & Romaine Salad


erkkk... gambar tak semenggah kata orang perak... gambar selekeh giler... naseblah labu... nie nak cepat nak g kerja nieh... pagi2x cauuu cauuu dulu goreng telur 2 biji... amek 3 helai daun salad romaine + 3 biji tomato ceri + cili sos je... ajenya... apa yang sempat aje...

Resepi Telur Berintikan Ayam Cincang

Menu  Lunch 14-10-2012 ~ Telur Berintikan Ayam Cincang



Bahan2x
2biji telur di kacau dengan sedikit garam lalu dilempengkan... erkkk...

Inti ayam
Ayam 100g
Sosej 2
3 biji tomato ceri
5 kiub timun jepun

goreng bahan di atas dengan bawang merah, serbuk cili dan lada hitam bersama sedikit cili sos. dah siap masak letak isi ayam ni atas telur... kemudian gulung... nak cantik potong2x la dan hias... haaa... kalau da lapar... ngap aje terus...


Sardine Sandwich

Menu BF 12-10-2012 ~ Sardine Sandwich



Ni guna roti gardenia yang baru tue... rasa boleh tahan... nyummmyyy...

Masak sardine dulu
1 tin sardin saiz kecik
1 biji bawang merah
5 biji cili kering
1 sudu lada hitam
1 inch halia
2 biji bawang putih
sedikit garam & gula

add timun jepun, tomato ceri & romaine salad...


Resepi Chicken Kebab Untuk Diet

Menu Lunch 12-10-2012 ~ Chicken Kebab


Bahan-Bahan
Ayam 200 g - di potong kiub/dadu
Serbuk kari - sedikit (serbuk kari ikan baru sedap)
Serbuk kunyit - sedikit
1 biji Bawang merah
Sedikit halia
3 tangkai Cili kering di tumbuk  @ guna serbuk cili
Sedikit lada hitam
Tomato Cerry 6 biji
Timun Jepun potong 6 kiub/dadu

Sedikit gula & garam sebagai perasa @ boleh gunakan sos dan kicap sebagai penambah rasa semasa perapan dilakukan.

Cara-Cara
1. Blender bawang merah, halia, cili kering, lada hitam, garam dan gula.
2. Kemudian tuangkan hasil ramuan yang telah di blend ke dalam ayam untuk di perap selama 1-2 jam.
3. Setelah siap tempoh perap, cucukkan ayam, tomato & timun secara berselang-seli, dan boleh di bakar selama 1 jam dengan suhu oven 150-200 darjah celcius.

Sedia di hidang. Boleh dihidang dengan salad @ makan bersama nasi.