Mengenai Saya

Foto saya
Doa ayat 286, Surah Al Baqarah: Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau bebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Engkau bebankan kepada orang-orang yang terdahulu daripada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah dosa kami dan berilah rahmat kepada kami.

Sabtu, 3 November 2012

Mimpi Gigi Tercabut

Photobucket
Jika bermimpi gigi tercabut a.k.a tertanggal a.k.a patah.

Tafsir Mimpi 
Apabila  bermimpi gigi anda tercabut atau patah. Anda akan berdukacita. Kalau gigi yang tanggal itu dibahagian atas maka besar kemungkinan yang ditimpa kemalangan ialah orang tua dan kalau gigi yang tercabut atau patah itu dibahagian bawah maka yang ditimpa malapetaka ialah isteri (kalau sudah berkahwin) atau anak, cucu atau mungkin juga ahli keluarga yang muda dari anda.

Yang nie NN ada mimpi jugak biasanya malam nie mimpi esoknya dapat khabar berita kematian. Yang pernah NN alami yang mimpi gigi atas tercabut, dan orang meninggal tue adalah orang yang NN kenal. Contoh macam atok & opah, atok saudara & opah saudara, pakcik saudara & makcik saudara.

Selalu kalau NN mimpi gigi tercabut 100% memang akan terus terjaga dari tidur, lepas tue memang gila gabra, nak sambung tido susah sebab risau berita yang bakal diterima siang nanti macam mana la........

9 ulasan:

 1. Dah 5 kali mimpi gigi patah atas bawah but so far saya takde berita lagi kemalangan or mati , and i'm worried sebab dah 5 kali mimpi , ikut laa terjaga siang or malam and lepas subuh .

  BalasPadam
  Balasan
  1. Alaa.. Gigi patah maknanya lain; ini tentang mimpi gigi tercabut.

   Padam
 2. kan mimpi itu mainan tidur.. tapi kalau tafsir mimpi tue ada persamaan dgn apa yg terjadi, mungkin ia hanya kebetulan.......

  BalasPadam
 3. selepas adik sy meninggal, mak ada britau, sbln sebelum kejadian dia ada mimpi semua giginya gugur

  BalasPadam
 4. selepas adik sy meninggal.. mak britau .. sbln sebelum kejadian tersebut dia mimpi giginya gugur

  BalasPadam
 5. hmmm... kadang2x memang betul sbb GB sendiri alaminya. Wallahu a'lam.

  BalasPadam
 6. Klu sy mimpi gg ank yg pth? cmne pulak?

  BalasPadam
 7. Ayah saya ada mimpi giginya tercabut. Tak lama kemudian kakak saya meninggal. Lepas kakak meninggal barulah dia ceritakan pasal mimpi dia.

  BalasPadam