Mengenai Saya

Foto saya
Doa ayat 286, Surah Al Baqarah: Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau bebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Engkau bebankan kepada orang-orang yang terdahulu daripada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah dosa kami dan berilah rahmat kepada kami.

Isnin, 30 Disember 2013

Ahad, 22 Disember 2013

Jom Membaca Info Sihat Dari Page Susu Sejat


Jakun tengok orang lain bersenam
dulu memang segan sangat nak jogging... lemak begegar2x... sekarang... pakai jer baju longgor2x selebet2x... buat tak tahu... jogging aje lah pusing tasik... yang penting ada orang... tak ada orang kang jadi apa2x pulak kang saper yang susah...


Melantak atau memang kadar metabolisma tinggi
member office... perempuan jugak... dia kurus jer... tapi melantak... tak usah cerita... memang banyak... tapi metabolisme dier tinggi... sebab asyik round site jer... pergerakan tue ada masa bekerja... tambah pulak kalau bangunan tue 20-30 tingkat... GB??? duduk dalam office terperuk... hmmm... memang la lemak tue bertambah... howaaa... jeles pulak tgk orang makan memacam... bos boleh tak saya request nak jalan kat site 30-45minit waktu pagi2x? ^_^ wink wink wink... dok pendam jer soklan cepu emas nieh...


Dah turun berat kemudian naik balik
niat turunkan berat badan GB (FAKTOR KESIHATAN) umur dah meningkat... sekarang memacam penyakit dah ada... esok2x hari tua lagi macam2x penyakit ada... tapi... bila stress melanda... stress penyakit hati... segalanya jadi tunggang langgang... stress kerja tak pe lagi... haizzz... 

Siri Senaman RE
lama dah tak angkat dumbell... lengan dah beso... @_@

Kardio katalis kepada fat burn
Bakar lemak secara efisyen
bila waktu yang sesuai utk bersenam...




Jongging Dengan Bumper Begegar-Gegar



Wahaha... begegar2x bumper teman... jogging dengan badan dhemokkk... adesss... Dulu jogging tak rasa bumper begegar & begetar... keh3x... tu dier... lelemak... tak henggat... Lamanya stop jogging & senam & pemakanan sihat... lama tak makan ikot schedule... ceittt... jadual lah... (dulu tue badan fit sikit sebab senam selalu 3-5kali seminggu berat pun dah 72.4kg)

Selalu skip makan tgh hari & breakfast.... bila malam mentekedarah... ke muntakedarah??? berat dah menunjukkan angka 86.9kg weihhh... dan sejak itu... a.k.a sebulan yang lepas... dah start berjaga2x dengan pemakanan... dan... dan... dan... pagi tadi timbang... weihhhuuu... 84.9kg... keh3x... kira ok lah sebulan turun 2kg... tapi ada makan nasi... ada makan roti... ada makan goreng pisang... ada makan roti tisu... semua ada makan mcm biasa... cuma... dalam waktu yang dah di tetapkan... kira makan ikot waktu.... huawa huawa... huawa... dan jumlah pengambilan dah teratur sikit... tp kadang2x terlajak jugak... bila jumpa goreng pisang nangka... ^_^

akibat dari perahsaan santan yang kekecewaan... stress... segalanya tunggeng langgang... di tambah pulak kerja yang sememangnya memerlukan mental yang kuat... macam2x hal... nama jer kerani... tp memegang jawatan site clerk yang nie... pergh... mantap3x... bila gaji saya nak mantap boss???

slow slow... dah start boleh membahagikan waktu... tapi masih tak terurus... harap2x new year nieh teruruslah sikit semula... pagi nie start jogging... terbaik... ramai2x... tak sunyi... jadi next week bolehlah teruskan.... lepas jogging... masuk office... pergh... nyaman... sejukkk... 

buat kerja buat kerja...




Sabtu, 21 Disember 2013

Sos Tomato - Penyedap Ayam Panggang


Pencecah dier lah...

Resepi 1
1 biji tomato
3 biji limau nipis
3 ullas bawang putih
sedikit kicap

Blend tomato & bawang putih, tuang dalam bekas lalu perah 3 biji limau.

Masa nak makan, cedok berapa banyak yang nak makan... lepas tue baru tambah kicap sikit... mmm... sedapnyer... tapi lepas makan... lekat bau bawang putih tue... keh3x...

* 3 serving.
** tak perlu tambah air, kalau nak tambah letak sikit jer bg bahan boleh pusing2x dlm blender tue je.


10-sauces-to-dress-up-chicken-breasts









Sabtu, 14 Disember 2013

Khamis, 12 Disember 2013

Product Cosway Lagi


Lagi product cosway... 

Pergi cosway nak beli green tea jer... alih2x tergoda pulak beli Bio Protein Plus... aicheh2x konon2xnya nak jadikan minuman sarapan lah kengkononnyer...

Masih suam... ok jer minum... tapi memang tak sedap... campur minum dengan susu... kalau dah campur dengan susu minum pun tak sedap... kalau minum begitu sajer comperm ler tak sedap... beli sebab tgh ada offer...

Jangan minum kalau dah sejuk... pergh... pahit tak terkata... macam makan daun pahit...

Kengkononnyer nak start diet... asyik start diet je... tak kurus2x... entah bila lah nak kurus mcm prety zinta kan kan kan... asyik berangan jer...

Tahun berganti tahun... susah nak maintain berat... orang keciwa kurus kering... kiter keciwa makin bab bab... mcm ne tue...

Pada yg jual produk... tak payah nak promote barang ok.

17-12-2013
*** dah tahu kenapa pahit!!! air yang di campur dengan bio protein plus cosway, kena minum dengan segera, jangan tunggu2x... kalau bancuh... biar suam2x ngam2x untuk di minum waktu tue jugak...
*** kalau biar lebih dari 10-15 minit mesti pahit... agaknya lah... 

19-12-2013
*** dah start serasi dgn protein nie... setiap pagi... jadi pengganti sarapan pagi... kadang2x sarapan tp minum jugak protein nie... tengok sebulan mcm mana nanti...
*** macam 1 tin tak sampai 30 kali penggunaan jer... hmmm... ke ada orang tumpang sekaki... hmmm....

7-1-2014
dah masuk tin kedua penggunaan bio protein... >_< kurus ke? tak kurus pun tapi dapat cover dari pengambilan makanan secara berlebihan... terasa perut cepat kenyang. tgh nak ubah jadual diet...