Mengenai Saya

Foto saya
Doa ayat 286, Surah Al Baqarah: Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau bebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Engkau bebankan kepada orang-orang yang terdahulu daripada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah dosa kami dan berilah rahmat kepada kami.

Selasa, 7 Januari 2014

"Eat breakfast like a king, lunch like a prince and dinner like a pauper!"


"Eat breakfast like a king, lunch like a prince and dinner like a pauper!"


"Makan sarapan seperti seorang raja, makan tengah hari seperti satu putera dan makan malam seperti seorang yang sangat miskin!"

haaa.. tue dier... di translate guna cit cat translate....

memandangkan dah try pakai jam sehari suntuk untuk tengok perjalanan calorie burn dan dengan itu nak buat perubahan dalam jadual pemakanan.... pagi breakfast biar berat sikit... tengah hari ringan sikit.. .malam... lagi lah ringan jer...

1500 calorie burn before jam 12 tgh hari... jadi lebih elok GB makan lebih di waktu pagi... maknanya tukarkan tengah hari ke pagi, pagi ke tengah hari....

wahaha... hari nie test buat untuk tengah hari... amek nasi sikit kat kedai... sayur & lauk banyak... tapi kawan cakap "sikit nya GB makan nieh" awal2x dah ada yang tegur la pulak.... adesss... tak per... slow2x... uat tak tau jer... tengok la nanti.. pepagi GB melantak banyak2x... >_<

nak tetapkan target loss every week tapi tak seconpiden dulu ler... kalau mula2x diet yang memang turun jer berat time tue... semangat kuat... sekarang dah lemau... kena kasi bakar balik bagi garing... mau ker pun???

target target target... target loss 1kg per week... gulppp...


9/1/14 khamis

wuhhh... makan breakfast secara sihat 8hb & 9hb... @_@
tak lalu nak habiskan... perghhh... kalau makan nasi lemak ke... sandwich ker...  ok jer... haaa... bila kena tang makanan sihat... howaaa... apsal rasa macam kenyang jer... macam penuh jer... adesss...







2 ulasan:

  1. dah siap ada table.ok. chaiyokk GB.. !

    BalasPadam
  2. susahnya nak maintain kan bila dah turun sikit...

    BalasPadam