Mengenai Saya

Foto saya
Doa ayat 286, Surah Al Baqarah: Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau bebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Engkau bebankan kepada orang-orang yang terdahulu daripada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah dosa kami dan berilah rahmat kepada kami.

Rabu, 10 Julai 2013

NN - Blood Test Result


yang nie test yang pertama 9-8-2007 lama punya masa nie... 1st time blood test masa dolu2x... sebab asyik rasa letih jer  badan... pening kepala je semedang...



yang nie pulak test kedua 28-3-2012, 1st test sebelum cuba mendietkan diri melalui pemakanan dan senaman. akhir tahun 2011 ada diet dengan JM5. entah kenapa naik bacaannya entah...

3 bulan selepas yang kedua...25-7-2012... ada penurunan...

sepatutnya ada test 3 bulan selepas test yang ke 3, tapi NN tak buat... hanyut layan perasahaan yang frust... diet entah kemana... senam entah kemana...

jadi hari tue badan rasa letih2x sengal sana sini... dah la berat dah naik balik... jadi buat balik blood test...
test yang ke empat... 5-7-2013... dengan harapan nak jaga balik kesihatan...



Naik yang tak bagus
1. Total Cholesterol naik dari 5.1 ke 5.4... adesss... ( < 5.2 )

Naik yang tak bagus
2. Triglyceride naik dari 1.70 ke 1.86... adesss... ( < 1.68 )

Naik yang bagus
3. HDL Cholestrol naik dari 0.80 ke 1.22... ( > 1.03 )

Turun yang bagus
4. LDL Cholestrol turun dari 3.52 ke 3.33... ( <2.58 )

Turun yang bagus
5. Total Cholestrol/HDL ratio turun dari 6.4 ke 4.4... ( < 5.0 )


Dekat sini ada 3 lagi yang tak ok
No 1
No 2
No 4

Nie kalau tak makan OAT mesti lagi melarat balik lagi teruk bacaannya nie...

Walaupun berat naik balik ke angka 80... errrrrrr..... tettttttt.....................

Mintak2x bulan puasa nie... berat ke angka 76 semula....

dan... cholesterol pun turunlah hendaknya...

 Nak buat cabaran OAT lah... hari2x nak amek OAT selama 3 bulan... lepas tue buat blood test semula...



*   Bawah nie yang full saje nak tunjuk full size... keh3x...








Tiada ulasan:

Catat Ulasan