Mengenai Saya

Foto saya
Doa ayat 286, Surah Al Baqarah: Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau bebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Engkau bebankan kepada orang-orang yang terdahulu daripada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah dosa kami dan berilah rahmat kepada kami.

Ahad, 7 Julai 2013

First Time Tekanan Darah Naik


11/7/2013 - Khamis

pagi2x bangun tido je kepala dah pusing2x. haaa... tak larat nak bangun pergi kerja. tepat jam 10.30am terus mandi, walaupun tak larat nak bangun... terpaksa pergi klinik nak kan MC kalau tak nanti cuti kena potong... doktor pam tekanan darah penyukat tue... "ermmm... tekanan darah awak tinggi sikit hari nie... dah 140.. tapi yang belakang tue ok... masih 80". 1st time... tak pernah2x tekanan darah naik sampai 140/80...

biasa kalau time demam pun naik dalam 130 jer... hmmm... mungkin sebab stress tak pun sebab pemakanan? nak kata kuat garam... tak kuat masin... haizzz entahlah...


12/7/2013 - Jumaat

haaa... pergi klinik untuk blood test... lama jugak tak buat blood test untuk cholesterol.... mesti naik banyak... sebab diet dah tunggang terbalik... senam pun dah stop... berat pun dah naik... kalau ikut hati malas nak buat blood test... sebab memang tahu mesti naik punya... hmmm... tapi kalau tak buat, macam mana nak tahu berapa bacaan cholesterol sekarang nie...




Tiada ulasan:

Catat Ulasan