Mengenai Saya

Foto saya
Doa ayat 286, Surah Al Baqarah: Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau bebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Engkau bebankan kepada orang-orang yang terdahulu daripada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah dosa kami dan berilah rahmat kepada kami.

Ahad, 22 Disember 2013

Jongging Dengan Bumper Begegar-Gegar



Wahaha... begegar2x bumper teman... jogging dengan badan dhemokkk... adesss... Dulu jogging tak rasa bumper begegar & begetar... keh3x... tu dier... lelemak... tak henggat... Lamanya stop jogging & senam & pemakanan sihat... lama tak makan ikot schedule... ceittt... jadual lah... (dulu tue badan fit sikit sebab senam selalu 3-5kali seminggu berat pun dah 72.4kg)

Selalu skip makan tgh hari & breakfast.... bila malam mentekedarah... ke muntakedarah??? berat dah menunjukkan angka 86.9kg weihhh... dan sejak itu... a.k.a sebulan yang lepas... dah start berjaga2x dengan pemakanan... dan... dan... dan... pagi tadi timbang... weihhhuuu... 84.9kg... keh3x... kira ok lah sebulan turun 2kg... tapi ada makan nasi... ada makan roti... ada makan goreng pisang... ada makan roti tisu... semua ada makan mcm biasa... cuma... dalam waktu yang dah di tetapkan... kira makan ikot waktu.... huawa huawa... huawa... dan jumlah pengambilan dah teratur sikit... tp kadang2x terlajak jugak... bila jumpa goreng pisang nangka... ^_^

akibat dari perahsaan santan yang kekecewaan... stress... segalanya tunggeng langgang... di tambah pulak kerja yang sememangnya memerlukan mental yang kuat... macam2x hal... nama jer kerani... tp memegang jawatan site clerk yang nie... pergh... mantap3x... bila gaji saya nak mantap boss???

slow slow... dah start boleh membahagikan waktu... tapi masih tak terurus... harap2x new year nieh teruruslah sikit semula... pagi nie start jogging... terbaik... ramai2x... tak sunyi... jadi next week bolehlah teruskan.... lepas jogging... masuk office... pergh... nyaman... sejukkk... 

buat kerja buat kerja...




Tiada ulasan:

Catat Ulasan