Mengenai Saya

Foto saya
Doa ayat 286, Surah Al Baqarah: Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau bebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Engkau bebankan kepada orang-orang yang terdahulu daripada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah dosa kami dan berilah rahmat kepada kami.

Sabtu, 8 Jun 2013

Jambatan Pulau Pinang Ke 2 Runtuh

Lagi berita structure runtuh...

Dulu lama sikit Stadium di Terengganu runtuh... kegagalan apa agaknya?

Structure @ Architecture?

Siapa yang terlibat dalam Kerja Pembinaan mesti ada berbagai2x andaian kan... ???

Kejadian yang baru sikit... fly over di Putrajaya collapse pulak...

Apa yang berlaku...??? otomen taro datang malaysia ker???

Nie pulak Jambatan ke 2 Pulau Pinang pulak...

Semakin banyak pulak kegagalan pembinaan dalam 3-5 tahun nie.

Ingat tak dulu... ada jambatan collapse jugak... dalam pembinaan jugak... dah lupa kawasan mana... nak cari link... tajuk tak ingat lah pulak...

Tue belum masuk MRR2 yang retak... confirm ke hairline crack je kat MRR2 tue???

Dah berpuluh kali lalu... tapi tetap ada kerisauan bila melalui jambatan MRR2...

Hmmm... apa pun...

Nielah namanya malang tidak berbau...

Tapi kadang2x ada jugak disebabkan kesalahan manusia yang tak nampak di mata...

Tapi kadang2x nampak di mata tapi tak dapat di lahirkan...


scaffolding je ke yang tampung besi & concrete tue?

sangat ngeri kalau lalu bawah jalan yang masih dalam pembinaan, terutama bila structure tersebut di sokong dengan scaffolding...

buat kiraan simple je... lidi di bawah... menampung batu dan papan kat atas.... memang lidi tue banyak... tapi... kalau silap kiraan... macam mana... tue belum amek kira lidi tue punya keadaan...

berhati2x walau di mana berada... ajal tak kita tahu bila dan bagaimana dia datang...


Tiada ulasan:

Catat Ulasan