Mengenai Saya

Foto saya
Doa ayat 286, Surah Al Baqarah: Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau bebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Engkau bebankan kepada orang-orang yang terdahulu daripada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah dosa kami dan berilah rahmat kepada kami.

Selasa, 17 September 2013

Renew Lesen Memandu


Jom Renew Lesen !!!

Lesen baru... hmmm... tak cantik lar gambar... sebab scan gambar kat lesen lama tue jer.

Gambar jadi kabur, lepas tue muka jadi lonjong... suker2x jer dia p tarik gambar tue jadi lonjong.

Jadi saper nak gambar tue comey cute mute, bawak ler gambar spare erh.

Julai 2013 perasmiannyer kot... Keterangan lanjut boleh lawak LINK nie.

Untuk dapatkan kad baru, MESTI renew lesen kat JPJ yang berdekatan. Harga sama jer, RM30.00 untuk setahun.

Renew 2 tahun jer, nanti kalau renew 5 tahun, nanti jadi macam dulu... ehehehe... sampai terlupa tarikh renew...

Nikmati nilai percuma untuk bulan Oct-Dec 2013. GB bayar RM 60.00 untuk 2 tahun. Nie silalah baca keterangan kat LINK di atas yer.

Dah sama keras macam IC dah.

Kata staff JPJ tue, nanti kalau next renew, boleh renew kat Pejabat Pos. Haaa... nie GB tak pasti erh... soklan2x yang GB tanya tadi, GB tanya, GB jawab. Tak mesra pelanggan yang jaga kaunter tue.

Orang tanya, Nanti next renew ada dapat slip macam biasa tue ke?

Dia jawap apa tau???

Dia kata "sekarang dah lain, tak macam tue, sekarang dah canggih"

Hmmm agak2x jawapan nie jawab tak soalan GB???

Aku tanya, aku jawap balik.

O...ooo... kira macam touch & go lah erhhh bila renew tue???

Dia tak jawap apa2x weihhh...

Dalam kepala otak... kot nya Staff nieh pun blur2x gamaknya...

Tue lah serba sedikit kelemahan bahagian service pelanggan...

Kebanyakan tempat mesti ada jer buat peel macam tue...

Nak kena telefon tanya nanti nieh... Sebab dalam kepala otak masih ada tanda soal ???

Errr lupa hide tarikh lahir... lesen mati sama dengan tarikh lahir... sebab JPJ buat macam nie, supaya tuan punya kad tak lupa tarikh mati lesen memandu...



4 ulasan:

  1. Kalo muka panjang, kne tarik jdi lonjong trus.hoho..
    Agaknya dia pum blur kot masa briefing dia g cuti2 mesia..hehe..cntik le sikit tapi mcm menambah tebal purse je kenn...lgpun xade cip pun..kad dummy gitu je..huhu

    BalasPadam
  2. lonjong lain macam, ha.ah tebalkan purse je. tak tahu apa kelebihan entah? >_<

    BalasPadam
  3. Pasal bunyi lepas tkr timing belt tu...kalau dia bunyi masa aircond on..mebi kne cek aircond belt. Hari tu tukar skali x aircond belt? Sy nk email awk tp xjmpa address..hehe

    BalasPadam
  4. email tak show, takut kena hack. hari tue tukar timing belt je. hmmm... tue ingat nak anta check utk air-cond pulak nanti.

    BalasPadam