Mengenai Saya

Foto saya
Doa ayat 286, Surah Al Baqarah: Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau bebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Engkau bebankan kepada orang-orang yang terdahulu daripada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah dosa kami dan berilah rahmat kepada kami.

Ahad, 15 September 2013

Lampu Kalimantang Lagi


Hari nie hari Ahad... hari ngemas rumah sedunia...

Lampu dapur keluar warna merah cenggini...

Dari hari selasa bertahan... bertahan duduk dalam dapur yang kegelapan diterangi lampu yard sahaja... kerana pabila lampu dapur di buka, keluar asap... 



Selepas operasi lap lantai selesai... dengan mood malas tarik tangga ke dapur... seyesli malas... sebab lampu nie nak kena bukak... tingginya kat siling... 

Hmmm... nak bukak yang nie kena tutup yang kat main switch board... yang kat sini... tue yang bertambah malas tue... yang sambung2x sebelum nie tak libatkan main switch nie...




tak ingatlah tulisan yang lawa tue... wahahaha... tulisan mula2x masuk rumah akak nieh dulu... memula pasang lampu dalam rumah... haaa... yang nie kena la tulis... kalau tak, tak kan semendang asyik nak check yang nie untuk mana... yang tue untuk mana... ajer jenuh... nak hafal??? haaaaa.....

lepas jer bukak... dah bukak, dapat detect problem... satu wayar putus... sambungkan balik, tak nyala pulak, tukar ball lampu tak nyala lagi... gerenti ballast nyer dah terbakor... sebab dah berasap hari tue...

nak kena tukar ballast... nak beli ballast??? baik cari jer lampu spare yang ada dalam rumah... haizzz... dah lah mood malas... sekali perumah punya lubang skru tatak sama lor... cari perumah lain pulak... skru tak boleh bukak la pulak... ketat... nguji kesabaran betullah...

at the end... ku amek drill... ku drill kan jer lubang... habesss cerita... buat pening kepala jer nak cari perumah yang sama lubang skru...

akhirnya... weehuuu.. nyala... maka bercahayalah kembali dapur rumah nieh...

bolehlah masak & membasuh pinggan mangkuk dengan bersemangat... kalau tak lemau jer rasa nak pergi dapur...

cara nak sambung??? haaa.. tengoklah entry yang lama... sama dengan jer 2 kali lima... cari wayar hidup dengan wayar mati jer... keh3x... wayar mati ader ker???


Tiada ulasan:

Catat Ulasan