Mengenai Saya

Foto saya
Doa ayat 286, Surah Al Baqarah: Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau bebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Engkau bebankan kepada orang-orang yang terdahulu daripada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah dosa kami dan berilah rahmat kepada kami.

Isnin, 16 September 2013

Kemas Bilik - Part 3


Kemas Bilik - Part 1

Kemas Bilik - Part 2

Asyik kemas bilik jer, yang duduk dalam bilik sorang jer. Tapi tak terkemas2x.

Hari tue, tukar kedudukan almari & katil. Entah yang keberapa kali pun tak tahulah.

Lepas tue kemaskini buku2x lama. Haaa... yang nie memang clear betul bawah katil, habis nota2x lama, buku2x lama jual kat kedai recycle.

Kali nieh, kemas bilik part 3 pulak, Cat Bilik!!!

Pilih warna hijau lagi!!!


SEBELUM



SELEPAS


Bersepah2x... teddy bear main selit2x jer untuk sementara waktu. Tangga, kayu apa semua pun ada dalam bilik nieh. Carrier untuk kucing atas almari, bakul sayur atas almari a.k.a bakul sayur tue untuk kucing jugak... (^_^) aternya 3 ekor kucing.... kesian berimpit2x... ingat nak beli lagi 1 carrier, sekali kakak dah bawak balik 1 carrier yang canggih... hehehe...

SEBELUM

Cabut dulu tempat lepak anak NN... cik citam punya tempat tido... tinggi tak hengat...


SELEPAS

Lepas dah siap cat, pasang balik semua seperti sediakala...



Sambil update entry sambil dengar lagu dari Youtube Qaseh NurNilam lagu2x yang menghiris kalbu.... huawa...huawa...huawa... suke semua video yang dia buat... feeling habis, gambar pun cantik jer mata layan...




Peneman di kala bz melakukan kerja cat mengecat & pemasangan lampu, orang suruh tolong... tapi dia tolong tengok... dan paling sakit jiwa... dia tolong tido jer kerja dia... orang tutup pintu cage, dia sebok nyeow nyeow nyeow... mintak nak masuk dalam cage... 

Aktiviti cat amek masa 3 minggu kalau tak salah hari tue... lamanya???

Minggu yang pertama, 1 hari dapat settle 2 dinding.

Minggu kedua, kalau tak salah pindahkan adik dari asrama A ke asrama B. Tak ada aktiviti cat ngecat...

Minggu ketiga, 2 hari 2 dinding... hooowaaa... penatnyerlah... bukan penat ngecat... penat kalih barang yang ada dalam bilik...

Dapatlah beraya dengan bilik baru cat hari tue... tapi bilik sepah macam tongkang pecah...



Agak2x perempuan semua macam nie ker??? suka simpan barang???

Barang di atas nieh berusia 10-12 tahun... percaya tak??? Dalam kotak, ada kotak... dalam kotak lagi ada barang.... barang apa pun tak tahulah... tapi inilah hakikat... 

DVD burner yang dah rosak sampai 2... speaker lama yang dah kena petir pun ada lagi simpan... kotak camera yang dah rosak pun masih elok tersimpan dalam kotak, entah apa yang di simpan pun tak tahulah. Dalam kotak ada plastik, dalam plastik ada plastik... adesss...

Hari nieh dah settle part yang nieh... dah buat pengasingan untuk memudahkan proses nak jual kat kedai recycle.

Hmmm... ada lagi yang masih belum di kemas...


Tiada ulasan:

Catat Ulasan