Mengenai Saya

Foto saya
Doa ayat 286, Surah Al Baqarah: Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau bebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Engkau bebankan kepada orang-orang yang terdahulu daripada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah dosa kami dan berilah rahmat kepada kami.

Sabtu, 15 Februari 2014

Cuti2x Malaysia Bersama Insan2x Tersayang


2009 Cameron Highlands
- 1 family tapi kakak tak pergi, ganti dengan tunang adik, time nie dulu2x adik belum tunang lagi. Kenangan  manis ada 2 budak mabok bila naik keta, kalau kakak ader, ader 3 budak mabok bila naik keta.... ^_^

2010 Melaka
- 1 family complete, kakak tak cuti panjang, kalaulah cuti kakak tak dibekukan, memang dah ke langkawi la jawapnya.

2011 
- entah macam tak pegi mana2x jer... tak ingat...

2012 
- Rezeki lebih bagi kat mak & abah utk perbelanjaan semasa menunaikan umrah.
- Oct - Tanjung Harapan
- 3 beradik je. Tengok matahari terbenam mencari ilham. wuhuhuhu...
- Nov - Bukit Tinggi 
- 3 beradik jugak. Tengok keindahan hutan di Bukit Tinggi. Balik2x kena gatal2x badan. Maybe ketegur. Sebab pakai ubat tak berkesan. Terpaksa berubat cara kampung.

2013
- entah jugak... rasa mcm tak ke mana2x jugak... pun tak ingat...

2014
- Rezeki lebih bagi kat mak & abah lagi.
- tengah plan family trip... semoga semua berjalan dengan lancar hendaknya.

Genting Highlands
- 2 beradik jer tambah dengan kawan2x 2 org lagi. game best. release pale otak. terbang di awang-awangan. Cuti yang nie pun tak pasti jatuh dalam tahun bila. 

Pulau Pangkor
- 1 family jalan2x cuci mata. 1st time pergi itu je la pun sekali. saje nak tengok apa yg ada. Cuti yang nie pun sama, dah tak ingat tahun bila. Gambar semua tak der... habissshhh hilang... hampeh tol pendrive problem...

Putrajaya
- 1 family... haaa... time nieh memang sejarah... balik dari kenduri doa selamat (pak saudara pulang ke rahmatullah). Bermalam di N9, dan bila semua selesai dalam perjalanan balik  ke rumah, singgah dulu ke Nilai dan Putrajaya. Orang lain comel jer... GB jer comot... haaa... muntah & pening... baju selekeh sbb kena salin baju apa semua masa tue... kena pakai t-shirt & seluar tido... kuang2x... huahuahuaaa... angin 1 badan... tak tahu effect dari makan ape menda...

*** Moral of the story, lain kali g cuti.... kena cuci gambar & masuk dalam album... @_@


Plan 2014 (LANGKAWI)

Dah lama sangat nak ke langkawi cuti2x jngjalan bawak family bersama2x... bukan senang yooo... kena ada rezeki dari segi kewangan dan rezeki masa... rezeki masa diri sendiri... rezeki masa ahli2x family... a.k.a waktu kerja dan waktu belajar tak selari... 

Bila tidak lagi tinggal bersama family tersayang, timbulnya rasa rindu. Time berkumpul cuti2x lah masa yang paling seronok. Bila dapat bawak bercuti rasa seronok hati tue rasa entah tak tahu macam mana. Seronok bila buat insan2x tersayang gembira, dapat merasakan satu kepuasan... masing2x ada perasaan masing2x kan... dan cara masing2x... Apapun bersyukur dengan apa yang ada....... Alhamdulillah... Rezeki anak2x GB... ehhhh... ^_^ Rezeki anak2x kucing GB.... yooo.... ^_^

Cuti2x family besar, kebiasaannya keluarga GB tak ikot, sebab??? sebab susah-susah... susah nak kena time tue sama2x... sbb faktor kerja... dan tak lupa jugak... keluarga GB jauh dari orang lain... orang lain keluarga tinggal dekat jer memasing... senanglah bagi diaorang... huhuhuhuhu... @_@

16/2/2014
haizzz... bulan lepas... mak & abah kata tak mau g langkawi... katanya dunia akhir zaman... macam2x jadi sekarang nieh... huaaawaa... 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan