Mengenai Saya

Foto saya
Doa ayat 286, Surah Al Baqarah: Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau bebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Engkau bebankan kepada orang-orang yang terdahulu daripada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah dosa kami dan berilah rahmat kepada kami.

Selasa, 18 Februari 2014

Meow oh Meow


Siapa yang tak seronok? biasanya yang tak seronok >>> bukan pencinta kucing lah kan....

Seronok bila kucing teman bila kita tido malam2x... itu je teman yang ada buat masa sekarang nie. dulu masa tido katil bujang shian ciktam... asyik kena kuis2x ngan mama dier... ngeh3x... mana taknya dia merajai katil tue kat tengah2x hala... tiba2x jer ada shandar kat belakang... tak bergerak2x... bila kena kuis2x dier mmm...ngeowww... lama2x kuis2x tak gerak2x.... tarik peluk... tarik peluk terus dier larik tido bawah katil... sampai sudah macam tue... 

sekarang seronok tengok dier ada tido sama2x... tue belum katil masuk lagi... baru bawak masuk tilam queen jer hari tue... kalau katil dah masuk.... mesti dioarang lagi bersuka ria main terjun tambam atas bawah... atas bawah... hmmm... hari nieh rasa nak terdemam2x pening kepala... mana tak nya... jumaat punggah almari... sabtu punggah katil.... ahad kemas serba sedikit... tak ingatlah asyik bersin... habuk....

jumaat mandikan perang...
ahad mandikan kecik ngan ciktam...
opah NN mengshan cenggini...

kechik seriau... menggeletar first time kena keringkan bulu dengan hair dryer... wahahaha.... takut dengan bunyi hair dryer satu... takut dengan tiupan angin hair dryer pun satu... kena tiup dengan mulut pun cabut lari... sekali kena hala dengan hair dryer... mencanak lari keh3x... alih2x kurung dalam carrier... shian dier ketakutan...

ciktam mula2x jer takot2x... tapi lama2x dier buat tak peduli... tapi masih berhati2x.. kalau hair dyer tue dekat dengan dier... dier mula pusing2x badan... takut2x gak tue... 

keh3x... cepat sikit kering bulu diaorang... eyang jer yang terselamat minggu nieh dari hair dryer... haahaha... tunggu la next kena mandi... jeng3x...

bila la ciktam nak baik dari cik kurap... mana lah datangnya... kesian dier tergaru2x.... hari jumaat dah ke klinik... doktor bekalkan ubat untuk 14hari... doktor kata jangan tinggal makan ubat selama 14 hari... hmmm... terpaksa lah habiskan ubat nieh... nak ciktam sembuh sepenuhnya... tak larat nak sapu minyak ikan atau minyak hitam... kesian tengok dier... dah macam kucing jalanan jer comot basah sana sini kena minyak... dier pulak asyik menjilat jer kerjanya... asyik makan minyak jer... tengok pun kadang2x buat hati gundah gulana... semalam dah jadikan 2 hari cik tam makan ubat... tinggal 12 hari lagi untuk habiskan ubat....

orang kata lumur jer minyak goreng ikan atau minyak goreng kunyit.... betul tue memang berkesan... GB dah try memang kering kurap yang ada kat kat perut ciktam... susah sikit nak sapu banyak2x... sebab kena lah kurung kucing tue, supaya rumah tak penuh sana sini minyak... haaa... part yang sinie yang payah tue... kalau dulu bela kucing outdoor kat kampung... lumur jer minyak hitam terpakai... haaa... memang sembuh la kucing tue.. tapi memang akan comot lah kucing tue... lepas seminggu kasi mandi mangi2x... ^_^








Tiada ulasan:

Catat Ulasan