Mengenai Saya

Foto saya
Doa ayat 286, Surah Al Baqarah: Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau bebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Engkau bebankan kepada orang-orang yang terdahulu daripada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah dosa kami dan berilah rahmat kepada kami.

Selasa, 25 Februari 2014

Seekor Kucing


Hmmm... hari nie terasa sangat hati dengan anak2x kucing yang ada kat rumah. Nak jugak cari makanan untuk dierorang. Lepas beli nasi, pusing balik singgah ke speed mart, sebelum masuk, nampak sekor kucing yang tengah meow2x dekat orang yang lalu lalang dekat pintu speed mart tue... kesian tengok.

Hmmm... masa nak bayar kat kaunter... tengok lagi kucing tue... kesiannya... meow2x lagi... keluar jer dari speed mart, kucing tue mengekor sampai lah ke parking kereta... kesian sangat2x... 

haizzz... bila dah sampai rumah... kenapalah aku tak bagi sikit makanan kecik kat kucing tue... ! _ ! sobsss sobsss sobsss...

Hmmm... tadi memang teringin nak bagi kucing tue makan, tapi bila pandang sekeliling, tak berani pulak nak bagi makan kat corridor tue, takut kena sergah dengan orang yang selalu sapu corridor tue... dengan ada kereta tengah masuk parking pulak, jenuh syuhhh syuhhh kan dier supaya tak kena langgar...

Kalau kawasan kampung, ada jugaklah kucing boleh kejar anak ayam ke apa ker... kalau kat pekan nie bergantung pada peri kemanusiaan orang jer, lepas tue sampah yang di buang, lepas tue kalau ada tikus yang kucing dapat tangkap... biler di fikir2x... haizzz... sebak... meleleh... 

Hmmm... lain kali nak stand by miskot kucing dalam kereta............ senang nak bagi kucing makan, senang nak bawak g mana2x....

Haizzz... hati berdengap-dengap... 


*** kepada yang tak cintakan haiwan... jauhkanlah diri dari sikap buruk... jangan bersikap buruk pada haiwan... 



2 ulasan:

  1. terutama anak kucing terbiar...mmg sedih tgk..kalau kucing besar boleh tahan lagi..

    BalasPadam
  2. betul tue... tergolek2 diaorang berlari main2x... perut kerempeng jer... sobsss... !_!

    BalasPadam