Mengenai Saya

Foto saya
Doa ayat 286, Surah Al Baqarah: Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau bebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Engkau bebankan kepada orang-orang yang terdahulu daripada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah dosa kami dan berilah rahmat kepada kami.

Ahad, 11 Mac 2012

Makanan Basah Untuk Kucing !!!

Ha... ni ragam tuceng GB... memilih bila mamam... payah nak cari makanan dalam tin yang sesuai dengan selera dier... yang pack kecik tak de pulak jual dalam tin... ajenye... naseb at last... ada yang dalam tin yang dia suka makan...

Ni antara yang GB dah try...

Hari tu beli 2 jenis yg pro diet nie.. 1 habis... 1 lagi... nie ha... jenis yang nie... makanan laut... tuceng GB tak makan... dia makan nyet3x dia tinggal... adesss... dia rela makan biskut dia dari makan wet food yang jenis nie...


Tak habis yang atas tu... GB beli lagi 1 tin dari pet shop... bau tak kuat mana... ok la pada manusia... macam bau kita rebus ikan... haishhh... tuceng GB nyet3x 3kali... dah tinggal... adesss... tak mo makan jugak... acem ne nak bagi dia gebusss nie kalau dia tak mo makan...


Pegi lagi pet shop... yeay yeay jumpa jugak smartheart punya brand yang dalam tin... GB nya tuceng suka wet food smart heart... jadi GB try perisa yang nie... cari yang chicken with rice tu tak de la pulak dalam tin... ada yang dlm pack je... so amek je la tuna and chunky sardine... bagi dia cuba mamam... haishhh seb baik la dia makan... kalau tak makan gak... adesss terpaksa beli yang pack2x je... harga mahal... rugi beli yang pack... tin murah sikit...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan