Mengenai Saya

Foto saya
Doa ayat 286, Surah Al Baqarah: Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau bebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Engkau bebankan kepada orang-orang yang terdahulu daripada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah dosa kami dan berilah rahmat kepada kami.

Ahad, 4 Ogos 2013

Bedak Sejuk Rose Thanakha




Orang sebok buat kuih raya... GB???

Kalaulah ada oven besar... nak jugak buat kueh raya!!!

Tak ada kelengkapan nak buat kueh raya!!!

Jadi...

Jom tengok Bedak Sejuk Rose Thanakha, rasanya ramai yang dah tahu kot pasal bedak nieh, orang ramai dok kata bedak nie Nora Danish ada pakai.

Keh3x... GB baru try 3 kali a.k.a 3 malam berturut2x. Yang warna pink. Hmmm... test pakai bedak adik... >_< 

Hmmm... hmmm... perasaan bila gosokkan kat muka... rasa masa serbuk soda bikarbonat + air pewangi rose tue jer... kan orang2x dulu suka pakai air bunga mawar, haaa.. bau macam tue lah yang Bedak Rose Thanakha yang warna pink tue.

Tak percaya pasal Soda Bikarbonat??? cuba try nanti... soda bikarbonat sesuai untuk kecutkan jerawat... tapi kalau tak bersesuaian dengan kulit, kulit akan jadi kering kontang... wahaha... jadi kering dan mengelupaslah...

Berbalik pada Bedak Rose Thanakha... setakat nieh penggunaannya memuaskan hati, sebab dapat kecutkan jerawat2x... tapi tak tahu jugaklahkan... sebab pada siang hari GB guna Garden of Eden punya produk... so tak boleh nak komen lebih2x...

Untuk keterangan2x lanjut... bolehlah lawat blog2x yang memang sedia ada menjual bedak2x nieh... macam2x lah orang nak lakukan produk nieh... ada je idea memasing...


Pepandai sendirilah, GB pun tak tahu mana yang original atau tak original.

Produk thailand ke product myanmar??? yang mana yang original??? wahaha... entah... tak tahu...

Adik GB dia beli kat  kengkawan dia by hand, so tak tahu lah apa no nak contact. Sebab tak tanya adik dengan lebih lanjut.

Harga paling rendah dalam hasil survey internet... RM 15.00... Harga paling tinggi RM30.00... haaa... kot kalau terjumpa harga lebih tinggi lagi tue... adoi... melampaunyalah harga... untung nak pergi haji kot gamaknya diaorang bebisnes online...


Pesanan:-

* jangan terlalu ghairah dengan iklan, kiranya test je lah dulu, kalau kena produk yang bersesuai kemungkinan kulit akan ok. kalau kena produk yang tidak bersesuai, kemungkinan kulit akan bertambah teruk atau memang tak jadi apa2x pun.

* kesimpulan jangan terlalu berharap.... tapi jangan mengalaha untuk cuba dan terus mencuba cari apa yang bersesuaian dengan kulit masing2x...

* kalaulah dapat kayu thanakha tue... alangkah bahagianya... sebab boleh dapat merasa penggunaan yang pure punya... gosok jer kayu tue kat batu, bagi dapatkan bedak sejuk...


Tiada ulasan:

Catat Ulasan