Mengenai Saya

Foto saya
Doa ayat 286, Surah Al Baqarah: Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau bebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Engkau bebankan kepada orang-orang yang terdahulu daripada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah dosa kami dan berilah rahmat kepada kami.

Isnin, 2 April 2012

~31-3-2012~Riadah Jalan Kaki~

Petang beriadah... berjalan2x mengambil udara segar... segar tu tak segar la... tasik tu muchuk la... air kotor... egegege..

Kebetulan ada karnival santai... tak tau pun... kalau tau bawak weit sikit leh beli & belah... kwkwkwk... dah kata nak pegi situ utk buang peluh... bawak weit poket aje lah... ngeh ngeh ngeh...

Berjalan2x kaki memusing 2 tasik di situ sekali pusing je... peneman dah krem kaki... adesss... selepas tu begerak ke giant... jalan2x lagi... saje je jalan2x bg kaki ni letih... ha... tapi tak puas la... nak jugak naik bukit cerakah sbb struktur bukit2x dia tu buat perjalanan jalan kaki lebih bakar lemak sikit... ^_^

Semalam waktu malam timbang 87 kg... ehehehe... ada harapan turun 1 kg lagi nieh... kalau timbang malam 88kg mmg harapan tipis... mintak2x atkins diet phase induction nie boleh membuang 3-5kg... 2 minggu tu nak kena diet dgn karbohidrat bawah 20gram... pergh mampukah melakukan tanpa kantoi??? (dlm hati berkata2x doktor pesan penurunan yg sihat hanya 1kg je seminggu)

Report kesihatan entah dah siap ke belum entah... mcm biasa sebelum memulakan diet... kena tgk kesihatan diri dulu... check darah & air tencing... (kandungan kolestrol/kandungan gula/asid uric) semua tu penting...

JM5? still amek... egegege...
tapi di ubah waktu pengambilan... biasa waktu pagi... di ubah ke waktu lunch... saje saje tukar utk lihat tahap keberkesanan produk...

Haishhh tu la... skip lagi lunch & asyik makan malam... kan dah obese... egegege... umur dah 30... pergh... mcm tak caya jer... huhuhu~~~

Tiada ulasan:

Catat Ulasan