Mengenai Saya

Foto saya
Doa ayat 286, Surah Al Baqarah: Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau bebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Engkau bebankan kepada orang-orang yang terdahulu daripada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah dosa kami dan berilah rahmat kepada kami.

Selasa, 3 April 2012

~Menu Atkins - Induction~ 2nd day~ 3-4-2012~


Breakfast Udang

Bahan2x
1tbsp minyak masak
1/2 biji bawang merah
1/2 sudu makan lada hitam
1/2 cup air
1/2 cup broccoli
1/2 cup cauliflower
1bj tomato
10ekor udang


Lunch JM5

Dinner
nampaknya ini yang last pengambilan makanan laut... udang... sotong dan lain2x seangkatannya... hari ni akhir... kena stop pengambilan setelah melakukan ujian darah.... bunga kobis pun... jadi kena tukarkan kepada sayur lain...

Bahan2x.

10 ekor Udang
1tbsp minyak
sedikit garam
sedikit lada hitam
bunga kobis
broccoli
tomato
bak choy





Hari ni senaman mengikut VCD.... 30 minit workout 1 badan... 15 minit saja tambah try VCD ikut yg ada pakai dumbbell tapi GB tak ada dumbbell... dah usha tak tak bekanan di hati... ada ke warna pink... nak kena survey tempat lain pulak... yang pasti work out tu pun dah bepeluh 1 badan.. ok ngam2x dia buat 30 minit utk 1 badan... utk lost weight... step ada banyak tak berapa reti nak follow... agak susah sikit...

Besh pulak... ditemani ciiitammm... mmmiahahaha sape suh tekejor2x kaki mama... dah kena sepak2x je ngan mama...

Banyak menda nak buat note nak control balik cholesterol lah... asid uric lah... yg part darah tue... hmmm... ingat nak telefon je dok zaini esok... tanya sikit apa keburukan sel darah merah kecik n bentuk tak stabil... haishhh kerisauan melanda... apa risiko kalau semakin kurang bacaan... n apa risiko bila bacaan melebihi limit... apa penyebabnya... rasanya 3 tahun yg lepas tak ada pulak problem tu... haishhh yg nie tak tanya kat dok tadi... tak pun telefon dok tadi je eshok... hmmmmm... 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan