Mengenai Saya

Foto saya
Doa ayat 286, Surah Al Baqarah: Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau bebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Engkau bebankan kepada orang-orang yang terdahulu daripada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah dosa kami dan berilah rahmat kepada kami.

Khamis, 18 April 2013

Baby Cabbage a.k.a Bayi Kobis ekekeke...

Dah jadi sayur feveret la pulak.

Nie gara2x masa kerja kat jalan raja chulan dulu, makan di kedai vege... di saat itulah saya jatuh cinta dengan baby cabbage... ^_^

Di saat pertama kali, tertanya-tanya jugak apa nama sayur nie... haaa.. nak tanya kat kedai tue malu... haaa... memang tak tau la sampai bila2... di takdirkan satu masa di pasar malam, teringin pulak nak try sayur bulat2x kecik nie... belilah 2 ikat... goreng2x... wah... rasa sama macam yang kat kedai raja chulan tue... waaa... dah tahu rupa... dah boleh beli selalu dah...

Ke pasar lain pulak, ternampak sayur yang sama... dan nama dier... baby kobis... jeng3x... lor... sayur kobis rupanya... tapi rasa dier tak macam kobis... baby kobis nie manis dan liat2x sikit ranggup2x sikit... hmmm... sedap hingga menjilat jari...

Dulu tertanya2x... apa la benda bulat2x nieh... rupanya2x... adoi la hai... jakun jap...

Link nie tunjuk thailand baby kobis... NN pernah makan, tapi kat kedai makan la tapi... memang sangat manish... Thailand Baby Cabbage

Yang ada NN beli nie tak sama dengan Thailand Baby Cabbage... Malaysia punya kot... ekekeke... tapi apa pun... rasa lebih kurang jugaklah... kena gaya masak... for sure lebih sedap... tapi disebabkan NN diet... tak kan nak guna sos tiram dan pelbagai perasa lain kot... kata diet... mestilah kena berpantang... haaa... nasib lah NN memang bukan masak sayur2x dengan sos tiram...

NN tak beli yang nieh tau, yang nie tak tahulah rasa dier macam mana pulak. Baby Cabbage

Yang NN beli & masak... nanti akan di update bila dah amek gambar...


Tiada ulasan:

Catat Ulasan