Mengenai Saya

Foto saya
Doa ayat 286, Surah Al Baqarah: Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau bebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Engkau bebankan kepada orang-orang yang terdahulu daripada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah dosa kami dan berilah rahmat kepada kami.

Khamis, 18 April 2013

Timbang Kati Ke Timbang Kg?

Teringat dulu2x selalu orang beli barang timbang kati. Kalo lah NN nie di timbang secara kati, berapa kati erhhh??? 

Petang nieh timbang... 77.3kg... obses naik penimbang sejak Jumaat lepas... ekekeke... baru jogging 2-3 kali dah naik penimbang 10-20 kali... wahahaha...

Planning macam biasa, hari sabtu nanti naik penimbang... hari sabtu nanti baru mulakan rekod baru untuk diet & senam tahun nie.

>_< blink blink blink  mata nieh... berat turun tue... dari 78 point sumting... sumting tu rasanya kalau tak salah hari tu 78.3kg... tadi timbang dah ke 77.3kg <<< tak boleh amek kira sebab nie hasil timbangan jam 8.00malam... pemakanan??? errr... masih belum cut on diet... breakfast @ lunch masih ada terselit nasi lemak & kuih manis... huhuhu... masih dalam timbang tara menu... nak elak makan malam... bukan tak makan, kira makan sebelum jam 9malam... kalau boleh sebelum jam 7malam... adesss... 

Bila tak sempat lunch @ breakfast nie... mulalah pemakanan akan ke laut dalam... bila tak makan pagi @ lunch... selera makan jadi macam naga untuk waktu makan malam... kebulor... ekekeke... tapi bila makan ikot time... pemakanan pun cantik....

Dalam pertimbangan, sama ada nak jogging isnin-jumaat atau selang seli dengan angkat dumbbell... sekarang nie selang seli dengan rileks... ekekeke... isnin jogging... selasa a.k.a semalam meroloh... rabu a.k.a hari nie jogg... esok khamis meroloh... meroloh tue tau apa dok??? meroloh tue mentidokan diri...

Hari nie jogging lambat lor... keluar office lambat lor... boss masuk dah sipi2x time balik...adoiii... kena siapkan apa yang dier nak dulu... jadi start jogging lambat... habis jogging pun lambat hari nie... hari nie keadaan macam tak mengizinkan... kaki rasa cepat sakit la pulak... tak pasti sama ada tak ada tenaga atau memang kaki letih... tapi alhamdulillah kalori burn capai target 500kal dalam masa 1 jam...

15 minit yang pertama 140kal... 45 minit yang kemudian 439 kal... jadi total 579kal... haaa... tue dia... semakin kurang pembakaran nampaknya... hmmm... hari nie tak de tenaga nak bakar lemak... letih sebab tak lunch... breakfast je hari nie... lunch tak amek, sebab malas keluar... dinner baru makan... sila jangan tiru... kalau badan tak larat... mau pengshan tak cukup energy nak lari... sayang... sebab calorie burn sikit... bila tak cukup makan...

Perancangan banyak, tapi tak mampu nak buat... masalah untuk masak pagi2x... haaa... boleh melambatkan masa masuk kerja... haaa... kena cari jalan untuk singkatkan masa main masak2x... kena cari bahan masak yang perlu sekejap je masa masak dan sedap di makan... errr... bukan mee maggie tau... ^_^

Hari nie cerita tunggang langgang sebab kepala fikir... oh my hangpun...

* badan rasa panas jer bila start jogging semula... kalau tak... sejuk je... dia simpan lemak bagi lemak beku... ekekeke....

* kelam kabut punya pasal... handphone tinggal kat office... haizzz... semoga tak hilang harapnya..... -.-"




Tiada ulasan:

Catat Ulasan