Mengenai Saya

Foto saya
Doa ayat 286, Surah Al Baqarah: Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau bebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Engkau bebankan kepada orang-orang yang terdahulu daripada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah dosa kami dan berilah rahmat kepada kami.

Ahad, 28 April 2013

Resepi Kimchi

1st nak bagi tau dulu... bukan resepi dari NN... dan juga NN tak try pun resepi nie...
Nieh hasil goggle NN sahaja...

Resepi Kimchi dari Teratak Kasih Blog
Resepi Kimchi dari My Resepi
Resepi Kimchi Beauty@Healthy
Resepi Kimchi Anggerik Berduri
Resepi Kimchi Dapur Azli

Ha... nie yang NN beli dari Sifu lor... sifu jahit baju... RM 5.00 sebekas... teringin nak merasa kimchi... dier kata tak pedas... wahaha... pada NN pedashhh wooo... sebab NN tak kuat pedas... sila menjamu mata ajelah yea...


Kata diet??? errr... sifu bagi mee... ngeeee... rezeki jangan di tolak, musuh jangan di cari... apa ada hal... makan aje lah... selagi boleh tolak tambah kalori & carb... pandai2x lah senam kan kan kan... nie la BF & Lunch NN... (a.k.a BF tak makan pagi nieh, terus lunch jer... jam 3petang pulak tue...)

Nak buat? entah bila tak tahulah bila ada kerajinan entah??? tak tekejar semua benda dalam satu masa. Kot kalau teringin nak makan banyak2x lain kali makan ramai2x bolehlah buat, kalau semata2x sorang2x jer makan.... baik beli order yang dah siap ajalah.

Rasa? rasa masam2 masin pedas... 
Sedap? pada NN sedap sebab NN suka masam...

* kemungkinan besar penghidap penyakit darah tinggi tak boleh makan... sebab cara pembuatan dier melibatkan penggunaan garam yang sangat banyak, tidak lupa jugak kepada yang berdiet, tak elok makan garam banyak2x nanti badan tampong air, dan tak lupa lagi... kalau tak ada sakit pun... risau jugak... dah kata garam.. mesti boleh dapat sakit darah tinggi pulak nanti...



Tiada ulasan:

Catat Ulasan