Mengenai Saya

Foto saya
Doa ayat 286, Surah Al Baqarah: Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau bebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Engkau bebankan kepada orang-orang yang terdahulu daripada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah dosa kami dan berilah rahmat kepada kami.

Sabtu, 27 April 2013

Entry Parut Jerawat & Entry Berat Badan



Macam mana nak hilangkan parut jerawat?

Parut yang berlubang2x tue yang orang panggil tapak kawah...

Hmmm... kesan parut dari tingkatan 4-5... serangan jerawat dulu, banyak berangan kot...

Dalam gambar jarak jauh dalam 3-5 meter memang la tak nampak kawah & parut lama2x tue...

Cuba dalam jarak dekat kurang 3 meter... tambah focus... tambah set ISO...

Ni gambar lama... masa berat 98kg... Bulan 8 2011... dagu bolat... badan pun bolat... sekarang pun masih bolat lagi... >_<


August 2012 gambar nie masa berat bawah 75kg... tak pasti dah 72kg ke belum masa nieh entah... tapi gambar nie pakai naturactor & dian pixy compact powder... dan lagi satu gambar jarak jauh... mana nak nampak bekas jerawat kawah & pigmentasi yang ada tue... gambar bawah nie kena edit sikit kat part tengkuk & lengan baju... boleh nampak part bulat hitam gelap yang edit tue... ngeee...


Yang bawah nie pulak gambar September 2012, ok tanpa make up apa pun dan tidak lupa jugak hari berpeluh. Hari membakar lemak kalori, gambar snap masa dah dekat 1 jam berjalan jogging riadah... Haaa... kulit muka sebenar sebelum pakai Hiruscar & Rose E. Nampak tak perbezaan dengan gambar di atas. Gambar di atas yang berbaju hitam nie bila dah touch up dengan Naturactor dengan Dian Pixy, nampak kemas sikit kulit... tapi tak original... wuwuwu... nak tengok jelas... click gambar yang bawah berbaju putih biru... click zoom... maka akan terlihat jelas kesan parut & pigmentasi & kawah... wuwuwu...


Start pakai Rosa E 3 minggu sebelum 7/11/2012 (awal bulan 10).
Entry Pasal Rosa E
Hiruscar start pakai 7/11/2012.
Entry Pasal Hiruscar

Gambar selepas pakai Hiruscar 20gram 1 tube & Rose E 2 botol???
apa yang diharapkan? perubahan? tak jauh beza... lebih kurang jer... ada sikit je la perubahan... my sis cakap ada perubahan... entahlah... hmmm.. NN pandang sama jer.... si...kittt... jer perbezaan... yelah... baru je pakai... itu pun tak teratur... 

Ada gambar baru... tapi tak sampai 5 keping... tapi semua tak pakai tudung... perbezaan tak la beza sangat kalau tengok face to face... nampak sama jer...

Hmmm... lama tak amek gambar untuk simpanan before & after sejak stop diet & senam bulan 10 tahun 2012... aka selepas raya... sebab tukar area tempat kerja... dan sekarang baru nak start semula... sebab dah tukar balik area yang lama.... haaa.. penat mak cik asyik nak sesuaikan time table... stress memikior kata orang perak...

Kalau tak salah dah dekat 2 bulan tak pakai Hiruscar dengan Rosa E. Stop diet & senam pulak rasanya dah dekat 5-6 bulan jugak stop, menyebabkan kenaikan sebanyak 5-6kg... dari 72kg ke 77-78kg. kenaikan disebabkan makan malam dan jugak over eating... adesss... yelah dah lunch tak makan... makan malam macam selera naga lah!!

* NN baru nak berjinak2x makan pil Vitamin C & Gluta Mix. Baru renew vitamin C, 2nd botol. NN makan selang sehari... kadang2 selang 2 hari... kadang2x selang 3 hari... haaa... ikut suka aku jer.











Tiada ulasan:

Catat Ulasan