Mengenai Saya

Foto saya
Doa ayat 286, Surah Al Baqarah: Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau bebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Engkau bebankan kepada orang-orang yang terdahulu daripada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah dosa kami dan berilah rahmat kepada kami.

Jumaat, 11 Oktober 2013

Hampir Kemalangan


Semalam petang hujan lebatnya. Plan nak amek adek berubah masa. Jadi lambat sikit keluar dari office. Lebat sangat2x jadi malas nak gerak. Mesti jam mcm jam.

Perjalanan dimulakan dengan merangkak2x... gilerlah jam. Sesampai di persimpangan yang dimaksudkan, mulalah berhati2x memandu sambil mencari jalan. Hmmm... gelap... lain kali kalau nak test jalan, sila lakukan di siang hari.

Tersalah jalan jugak, walau location map kat tangan. Haizzz... termasuk kawasan perumahan mana pulak entah. Pusing balik, wahaahaa... bila dah pusig... errr... mana satu simpang tadi. tiga2x nampak sama jer... yg mana satu nieh... main masuk jer, nasib betul balik semula kat jalan memula.

Jalan ke depan-depan.... wahhh... gelap gulita jer... betul ker jalan nieh... sambil tangan dah start tekan2x cari no tel member office... haaa... seb baik dah jumpa balik signage Puncak Alam... selamat.

Perjalanan balik ikot jalan biasa lalu jer. Jalan test tadi gelap sikit walau ramai jer orang lalu. Dalam perjalanan balik tue yang hampir langgar divider tgh2x jalan tue... adoiii... naseblah adek amek tindakan pantas pulas steering ke kiri. Nasib jugak tak ada kereta kat belakang... Haaa... kalaulah langgar benda tue... mau terbalik melambong kereta. Nasiblah dia bawak kurang dari 60km/jam. Kalau GB yang bawak mesti terus jer masuk simpang kat traffic light tue. -.-



Orang kata malang tak berbau...

Naseb tak jadi apa2x.

p/s:
Berhati2x semasa memandu.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan