Mengenai Saya

Foto saya
Doa ayat 286, Surah Al Baqarah: Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau bebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Engkau bebankan kepada orang-orang yang terdahulu daripada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah dosa kami dan berilah rahmat kepada kami.

Ahad, 27 Oktober 2013

Lagi Mengenai Kechik


Entah kenapa, asyik2x kecik jer yang selalu di timpa masalah. Hmmm... dah la paling comel & manja. Dulu masa kecik2x pernah terjatuh dari pegangan GB... terseliuh kejap kaki dier, terjengkot2x. Sekali lagi tak tahu kenapa, tahu2x jer dier tak boleh berjalan dengan kaki belakang dier.

Kaki terjengkot2x baik dah. Tak sampai dua minggu pulih. Hari2x GB sapu minyak gamat. Hmmm... yang pasal tak boleh berjalan tue pulak, kata doktor sebab saraf kat tulang belakang dia ada problem. Dekat 2 bulan jaga dier. Akhirnya sembuh seperti sediakala. Aktif... ligat...

Hmmm... kali nie... lain pulak ceritanya...

Pagi tadi masa sebelum nak pergi kerja, dukung achik dari depan ke bilik utama... dier duduk senyap jer sandar kat dada... lepas dah letak dia dalam kotak, tengok kat lantai ada air macam darah cair... amek kain & lap sambil keluar ayat pertanyaan kat kakak, weih... darah ker nieh??? saper punya darah??? perghhh... sedap jer kakak jawap... "aku tengok semalam pun ada... ingat darah period kamu..." -.- adoi la hai...

Sambung balik... ish... apsal pulak darah period aku menitik2x merata2x pulak... ishhh... bontot saper yang berdarah nie... sambil mencari tisu untuk buat testing lap bontot kucing. Tangkap & pegang kechik... hmmm... sah datangnya dari kechik... 

Hmmm.. tak tau nak buat apa... nak bawak pergi vet ke.. tunggu dulu... sebab buat search dalam internet, ada yang kata nanti kucing tue akan beranakkan jugak baby yang mati tue... ada yang kata takut baby mereput dalam perut ibu kucing... nanti ibu kucing  mati kena serangan kuman...

Hmmm... hari tue nak operate kechik utk buang rahim... tapi doktor kata tak cukup berat lagi... tak cukup 2 kg... alih2x sampai la GB rasa kechik dah tepeknent... tunggu punya tunggu nak dapat berat 2 kg... alih2x... benda lain pulak jadi...

BUNTU...


*** macam2x dugaan pelihara kucing...







Tiada ulasan:

Catat Ulasan