Mengenai Saya

Foto saya
Doa ayat 286, Surah Al Baqarah: Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau bebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Engkau bebankan kepada orang-orang yang terdahulu daripada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah dosa kami dan berilah rahmat kepada kami.

Isnin, 7 Oktober 2013

Stop Pakai Melashine Cream & Retin A


Up-Date 7-10-2013

Mula2x stop pakai melashine sebab nak test pakai Retin A. Rasanya dekat lebih 3 bulan stop pakai Melashine Cream.

Yang boleh diperkatakan mengenai Melashine Cream. Memang berkesan untuk menampakkan kulit putih berseri. Ta...pi... bila tak pakai kulit muka jadi normal balik macam asal. Jeragat tak nampak pengurangan. Kesan parut jerawat mula2x nampak macam ada perubahan. Tapi tak jugak hilang. Hmmm... mungkin ada salah silap dengan tata cara penjagaan kulit kot. 

Lepas tue pakai pulak Retin A. Apa yang boleh disimpulkan. Retin A memang buat kulit muka GB mengelupas dan memang kulit akan nampak putih. Pengurangan tompok jerawat. Entah... macam mana nak nampak... rasa macam sama jer... sebab??? sebab jerawat naik jer kerjanya non stop. Lepas yang nie mati... yang nie pulak tumbuh... lepas tue mati... lepas tu muncul... adesss...

Hmmm... at last... stop guna melashine & retin a... lepas tue... sebulan tanpa penggunaan produk apa2x. Hanya guna pencuci muka, kadang2x ever-soft kadang2x safi. Hmmm... naik jerawat banyak kat bawah pipi (besar2x)... yang jerawat halus tak usah katalah... lepas tue muka kusam balik...

Garden of Eden
Foundation Cream SPF dier, GB masih pakai seperti biasa. wajib pakai untuk elakkan pancaran matahari direct makan kulit. (,")

Dalam kepala... bilalah nak jumpa produk yang bersesuaian dengan kulit ini.




Tiada ulasan:

Catat Ulasan