Mengenai Saya

Foto saya
Doa ayat 286, Surah Al Baqarah: Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau bebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Engkau bebankan kepada orang-orang yang terdahulu daripada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah dosa kami dan berilah rahmat kepada kami.

Sabtu, 5 Oktober 2013

Jimat Kos - Litter Box Kucing


Rasanya ramai kot yang dah guna pakai idea nieh.

Ini edisi untuk menjimatkan kos. Pada tuan punya yang jaga cat in door. Bolehlah try guna surat khabar pulak. Jenuh jugak kalau dah bela anak kucing ramai2x nieh... wahahaha...

Uishhh... tencing... kalahkan air tencing manusia... wabbbittt wabbbittt...







Haaa... dah... siap... kebiasaannya... pagi2x... cik tam & kecik jadi tukang rasmi... pantang bila box baru lepas cuci... laju jer diaorang nak cheng!!!


5 ulasan:

  1. senang tak nk bersihkan?

    BalasPadam
  2. Butterflies: hri tu tye pasal mknan kucing kan..sy kasi miskot dia sekarang dah tukar royal canin (hair N skin)..tapi mix jugak lagi dengan IAMS..haha..kalo wetfood kita suka Fussie cat. Tp prefer tin kecik..
    kucing kurus kenapa? tukar makanan diakah?
    btw...kucing atas tu sebijik Jack..haha

    BalasPadam
  3. senang nak bersihkan, srt khbr yg pelapik tue, gulung jer lipat2x terus buang. past tu siram je box dgn air sabun.

    hmmm... diaorang cerewet makan. mkn asyik nak wet food jer. =_=

    BalasPadam
  4. same la dgn Hero..wetfood wetfood! kalo xdpt bisng. Tp wetfood sbnrnya xmenggemukkan diorang pun..cuba kurangkan wetfood sikit2..nnt dia lapa dia akan mkn jugak miskot. Aslkan dia mkn. masih okey..ataupun belikan dia vitamin utk bg selera mkn.

    BalasPadam
  5. bila tak bg... asyik ikot kaki... lepas tue meow3x... lepas tue tunjuk perasaan... lepas tue jadi kerempeng... haizzz... tak boleh tgk bila diaorang tak makan 1 hari suntuk...

    BalasPadam