Mengenai Saya

Foto saya
Doa ayat 286, Surah Al Baqarah: Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau bebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Engkau bebankan kepada orang-orang yang terdahulu daripada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah dosa kami dan berilah rahmat kepada kami.

Rabu, 16 Oktober 2013

Kes Langgar Anak MeningkatSedar tak sedar, kes langgar anak makin meningkat.

Hmmm... teringat pulak zaman dulu2x. Dah balik rumah a.k.a dah sampai rumah, mak bercerita dengan penuh sebak. Adik kamu dah sampai kat tengah jalan raya, nasib baik ada orang tangkap dan hantar balik rumah.

GB naik motor ikut abah pergi kedai sekejap kot dulu tue kot. Tak sedar langsung di ekori adik dari belakang. Orang yang tangkap adik tue kata, adik berlari sambil menjerit2x nak ikot.

Hmmm... tue kunci pintu dari luar tue, tapi kunci tue boleh bukak bila digoyang-goyang banyak kali. Tak sangka budak yang berumur bawah 5 tahun boleh goyangkan pintu tue supaya kunci tue terbukak.

Inikan pula sememangnya pintu tak bertutup. Memang senanglah budak2x keluar rumah ikut mak/abah/kakak/abang/adik dia tanpa disedari. Bahaya... budak2x sekarang nieh pandai sangat2x.

Kena berjaga2x tak kira kat mana pun. Diaorang budak2x nieh langsung tak boleh fikir baik & buruk, tapi pandai macam mana nak buat sesuatu apa yang dia nak buat... ( -.- )'


Tiada ulasan:

Catat Ulasan