Mengenai Saya

Foto saya
Doa ayat 286, Surah Al Baqarah: Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau bebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Engkau bebankan kepada orang-orang yang terdahulu daripada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah dosa kami dan berilah rahmat kepada kami.

Sabtu, 19 Januari 2013

Anak Kucing Belum 2 Bulan Dah Makan

Errr... tak ingat berapa hari... tapi dah 30 hari lebih dah usia anak citam nieh... kuat makan diaorang nieh... kesian kat citam... kerempeng2x dah... susu kena sedut... makan dah banyak... macam rimau... tapi tak cukup2x susu agaknyer... jadi kena buat back up sikit... sumbat sikit perut si anak-anak kecik dengan makanan...

Tadi... lepas masak ayam panggang... gerenti lah ader sedikit habuan untuk anak-anak bulus nieh... citam bukan mein tak sabar menunggu... wahaha... sampai kurungkan dia dalam bilik jap... seeebokkk time orang nak potong ayam time tue dier ngeowww...

Tak sabar punya pasal dier panjat meja makan... adesss... aternyer... mama nn dier lambat sebab asyik amek gambar ayam untuk update blog untuk menu ayam... wahahaha... alih2x kena umpan p masuk bilik... ekekeke...

Ok... untuk citam - cebisan ayam ayam...
untuk anak citam - ayam yang dah di blend halus + air...


Betapa kelaparan masing-masing... terutamanya si citam... sebab dier nyusukan anak2x tantannyer... mana tak nyer... empat-empat tantan... kuat betoi nyusu...

Kena letak jauh sikit... si kecik tue bukan boleh percaya tue... kang dia sebokkk join umi dier...



citam punyer dah habesss... dier tumpang sekaki ngew2x punya makanan...

nampak selerak kan kan .. storage box & tong sampah tue tempat diaorang mein2x... siap ada jambatan kucing... wahahaha... 




dier dah kekenyangan... rehat jap kot...


si perang start mandi...


errr... dah terbarinnn...


nyaunyau kecik... masih meneruskan makan... si perang tengah mandi...


errr.. dah kenyang... lagi nyushu ka???


malas mo crop gambar... wahaha... nampak jejantas kucing plak...


si buntal... orang lain dah rileks depan bilik tido... dier masih kerjakan bekas makanan...


mandi mandi... ushuk bau ayemmm...


masih lagi meneruskan pekerjaan melicinkan mangkuk makanan... buntal... buntal...


ngew2x masih tak pandai minum air dalam bekas... asyik tersedak masuk hidung... tue pasal asyik minum shushu jer... kadang2x lepas aku siap mandi... mulalah diaorang jilat kaki aku... kadang2x masa tengah lap lantai diaorang pun join lap lantai... hausss punya pasal... dan tak reti minum dalam bekas lagi... hmmm... kalau time aku lap guna pencuci lantai... semua ngew2x aku kurung dulu... -.-' pening paler... sebok jilat lantai pulak diaorang...


habis dah sesi bagi diaorang sekeluarga mamam... walaupun badan penat macam mana pun @ tensi macam mana pun... bila layan diorang nieh... segalanya tak terasa...


Tiada ulasan:

Catat Ulasan