Mengenai Saya

Foto saya
Doa ayat 286, Surah Al Baqarah: Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau bebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Engkau bebankan kepada orang-orang yang terdahulu daripada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah dosa kami dan berilah rahmat kepada kami.

Ahad, 20 Januari 2013

~Diet Untuk Kesihatan~

~Diet 2013~

setelah berhenti seketika selama 2 bulan... berjaya ternak lemak sebanyak 6-7kg... dari 72kg saiz baju 42 naik ke 78.9kg tapi saiz baju tetap sama 42...

kenapa stop diet & senam??? sebab keadaan sedikit tensi... dan dan dan... memang nak ternak lemak sikit pun... ekekeke... boleh ka macam tue??? boleh ajer kan kan kan...

dan setelah berdiet dan bersenam 16hb hingga 18hb... berat menurun ker 76.5kg... penurunan sebanyak 2.4kg... terlalu cepat... adesss... susah jugak... pagi tadi timbang dah jadi 76.1 pulak dah... lagi turun... tapi i suker you... sebab menu i ada keropok lekor dan tempe goreng you... siap pagi tadi ada mee goreng campur nasi goreng untuk breakfast...

nie testing punya pasal lah nieh... testing apa kata orang... masa kat site lama... orang tue cakap... dia tengah naikkan badan dier... sebab nak build muscle... jadi aku pun terasa teringin nak try... jadi... jadi... jadi... alang2x tengah mood tensi... aku pun melantak lah sesuke hati... ngeh ngeh ngeh...

dah ternak sikit lemak... aper lagi... senam kaw kaw kaw...

malam nie happy sikit... sikit jer... ngeh2x... tadi selongkar gobok... nak cari baju untuk p annual dinner... ingat nak pakai baju ape yang ader jer... tapi memandangkan annual dinner kat hotel... kena la kemas sikit... haizzz... uat macam ner... aku bukan jenis ayu gitu...

cerita balik bab baju... selak punya selak... terpandang stok baju yang di beli... memang beli saiz kecik... kecik untuk badan aku yea... saiz 40 & saiz 38...  25/10/2012 pernah post pasal baju nie... time tue berat berat dalam 72-73kg... ok... tadi try baju tue... muat pakai sama macam hari tue ketat... tapi sekarang kan berat sayer 76.1-kg... silap tak try masa berat 78.9kg hari tue... Baju Saiz 40

target kembali beroperasi...target no 1 untuk tahun nieh... dapatkan berat 65kg... kot2x nanti boleh muat pulak baju saiz 38... dalam masa tue kena tengok macam mana... kalau cun... teruskan ajer... suker suker... aku suker nasihat orang nieh... apa yang di buat jangan menunjuk2x... tapi aku suker share... macam mane tue... adesss...

sebab dulu... dulu-dulu... dah merasa macam2x... tanya orang... kadang2x orang suker buat lencongan... bukan kite tahu betul atau tak... melainkan kite kena cuba try apa yang orang cakap... tapi kalo rasa jalan kite lagi ok dengan diri kita... tetapkan hati dengan jalan yang kite pilih...

dengan menggunakan produk pun ada... kalau kata pil-pil tu... hmmm... tak payah lah... membazir... kesan sementara... tapi kalau kata supplement yang jenis minuman tue di tambah buah-buahan atau jus @ susu... yang nie aku terima pakai... sebab dia mengeyangkan perut... kira replace kan makanan yang kita selalu makan... nieh untuk tempoh berdiet lah... dah tak diet boleh makan seperti biasa tapi dalam keadaan terkawal...

tahun baru... senaman pun baru... menu pun baru... laaalaalaalala...

menu...
perubahan kat ayam... ayam dah  bertambah sedap...
dinner @ lunch... kadang2x replace dengan ice blended... (protein + susu omega+coco)

senaman...
vcd baru!!!


i love amy dixon... ^_^

sekarang tengah follow Fat Blasting Cardio + Total Body Shred

Upper Body Sculpt dah follow...

Lower Body Chisel belum try lagi... sebab hari tue hamstring sakit ooo... kena rest kan kaki...  kalo tak.. nanti. susah nak lari naik tangga kejar masa nak naik train... 2 jejantas naik dan turun kena speed up... don't judge my reason be4 u try it... ok!!!

Core Makeover & Dynamic Stretch & Flow pun masih belum try lagi...

masak pulak terpaksa buat masa malam2x... pagi2x kena panaskan dan masuk dalam lunch box... i love my lunch box... comel2x...

masa sayer terhad... sebab semua benda sayer buat sendiri... kemas bilik sendiri... kemas rumah sendiri... masak sendiri... nak pulak sayer ada 1 anak bulus betine yang tomei lagi enchem tambah pulak 4 etoi hero yang tantik lagi manish... semua tucing indoor... banyak kerja banyak kerja...

pernah update post lunch box under title Daiso... 29/11/2012... comel... beg nyer tinggal sebiji tue jer... nak tak nak... amek jer lah...

terasa comel jer pergi kerja naik ketapi panjang bawak bekal... ngeee...


semoga segala perjalanan hidup ini dipermudahkan... amin...











Tiada ulasan:

Catat Ulasan