Mengenai Saya

Foto saya
Doa ayat 286, Surah Al Baqarah: Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau bebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Engkau bebankan kepada orang-orang yang terdahulu daripada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah dosa kami dan berilah rahmat kepada kami.

Ahad, 10 Februari 2013

Minyak Rose E + Bedak Miami + Bedak Pixy

Aku survey blog by blog... tips make up untuk yang kulit jenis berminyak... mesti pakai foundation yang berminyak... hmmm... aku pun try jadikan Minyak Rose E sebagai minyak asas sebelum sapukan foundation... foundation yang aku gunakan Naturactor (kod 140 @ 141)... beli on9 dari FB Naturactor & Comestic. Bedak pulak aku pakai Miami Jenis Powder (tak ada foundation)... bedak nie pulak beli dekat Cosway je. jadi masa dinner tu make up nampak smooth jer... tahan sampai tengah malam...

Hmmm... entah macam mana adik aku suruh aku jadi mak adam dia pulak masa dia bertunang baru2x nie... waaahahaha... aku jenis yang sememeh... sebab kulit muka tak cantik... tak make up pun... masa keluar jalan2x je baru tepek bedak...

Wahaha... haru di buatnyer kena make up kan si busu nieh...

Nampak tak muka yang berbaju pink? berkilat-kilat... nampak segar... kesan dari penggunaan Minyak Rosa E (yang untuk pingmentasi) di tampal dengan Naturactor dengan cara dap dap, kemudian beruskan Bedak Miami, tempek pulak Bedak Pixy untuk lebih putih secara dap dap lagi...

Make up nie tahan ke sehingga selesai habis kenduri... 

Alhamdullillah busu nieh suka dengan make up natural nieh... 

Gambar nie dari camera kawan dier... kabur... putih2x gambar sebab nampak baju apa semua jadi putih2x jer... hmmm... tak ada stok gambar.. sebab semua gambar dalam tangan adik aku...


Sebelum nieh make up kan cousin masa dia kawin... dah ada anak 2 orang dah cousin tue... make up natural jugak...

Macam tak percaya pulak aku dok make up orang... 

Kembang montot kena puji dengan kawan-kawan adik aku... make up cantik... natural... kena dengan adik aku yang suka pink tue...

Nanti nak belajar yang shading kat tulang dagu dengan hidung pulak.. supaya muka nampak bujur dan hidung nampak mancung... ngeee...

Akan update gambar close-up sikit, bile dah ada gambar...

RM49.00 ~ Naturactor (harga dulu2x) ~ harga sekarang RM 60.00 ~ Beli on9
RM35.80 ~ Minyak Rosa E ~ Pigmentation Serum ~ Garden Of Eden ~ Guardiance
RM18.40 ~ Face Powder ~ Miami ~ Cosway
RM16.90 ~ Two Way Foundation ~ Pixy ~ Natural White ~ Watson

* harga anggaran sahaja tak tepat... sebab ada yang dah kena discount... macam kat watson hari tu tengah discount... kalo kat luar lagi murah kalau tak salah... lepas tu yang cosway, harga ahli murah sikit berbanding harga yang bukan ahli... time ada promotion harga jadi lagi rendah... contah Face Powder punya harga bila ada promotion bersamaan RM 14.50... untuk sesiapa yang tak jadi ahli, tapi nak beli barang boleh je guna no ahli NN... ngeeee... tak mahal jadi ahli... RM30.00 je 1 tahun...


10/2/2013 ~ updated...

ha... 1 gambar clear sikit...
dah macam make up pengantin dah...
cantik jer... smooth dan berseri...



Link untuk Produk Miyami
Review Cosway ~ Natural, Flawless Beauty


Miyami Face Powder
Yang atas nieh dah tinggalkan kat adik... hmmm dia nak... adesss... dah berkenan... tak boleh buat apa dah... jadi bagi aje lah kat dia yang nieh...


Two-Way Foundation

Disebabkan Face Powder dah bagi kat adik... kena la beli bedak yang baru, tanya-tanya kat adik... dia kata ok... dia nak jugak bedak yang Two-Way Foundation... share dengan adik... kebetulan ada promosi... beli 3 percuma satu... 1 bekas jatuh jadi harga RM 16.40... haaa... beli...beli... jangan tak beli...

Yang nieh GB pakai pergi kerja... wahhh... memang tutup cela-cela kat muka... agak tebal berbanding dengan Pixy punya bedak compact. Hmmm... kalau tak betul cara pakai memang akan nampak tak sekata dan tompok comot-comot.

Cara GB pakai, macam biasa, oleskan minya Rose E dulu tipis-tipis kat kulit muka, kemudian dap dap kan bedak miyami nih... ha... macam tue jer...

Kalau GB pakai untuk dinner ke, kenduri kawin ker... just tambah jer penggunaan naturactor...

Harga Miyami Two-Way Foundation
Member Price RM 28.00
Time Promotion RM 21.90
Buy 3 Free 1 - RM 65.70

Macam mana boleh guna Miyami?

Pernah kenal dengan sorang awek cun, dia tengah pakai make up dalam kereta.. kat lampu traffic light pun boleh sempat make up lagi... haaa.. dari situ la GB bertanya bedak apa dia pakai... nampak cantik jer muka dia...

Lagi 1, dalam facebook ada kenalan yang suka make up pengantin lah... orang pergi dinner lah... dia yang share info... tak perlu susah2x... guna je bedak Miyami... nie gara-gara nak pergi annual dinner hari tue... GB memang tak sempat nak ke mana-mana untuk suruh orang make up kan... sebab tekejar-kejar cari barang yang belum settle untuk kenduri tunang adik GB... tue yang tanya kakak tue... macam mana nak make up yang simple je & natural... tapi cantik tak nampak cela kat muka sangat...

Start dari sini lah GB pun start pakai bedak Miyami...


Review Bedak Pixy pulak....

Pixy yang nieh GB pakai dah ada dekat 2 tahun kot... berkenalan dengan Pixy melalui adik GB... ngeh3x... adik GB nieh rajin make up tebal2x... tue yang tanya dier bedak aper pakai... nampak putih lawa ajer...

Bedak nieh nipis jer... tak setebal Miyami... lebih kering sikit... tapi halus jer... lembut kat muka...


Gambar sumber goggle lagi...

Harga Kat Watson & Guardience lebih kurang jer... Nak dekat RM 20.00.


15/5/2013 ~ updated

Ada sesiapa berminat? ini untuk yang jauh sangat dengan outlet cosway atau pun tempat memang tak ada outlet cosway, kalau berminat boleh beli secara online dengan NN. Harga ikut harga member price dan tak lupa jugak tambah kos penghantaran secara pos laju. 

>_<


4 ulasan:

  1. kalau beli miyami powder n foundation nn jual berapa?? pm harga sekali dgn kos penghantaran eh..

    BalasPadam
  2. Cik Nana
    Harga Miyami
    1. Two-Way Foundation ~Price RM 28.00
    2. Face Powder ~ Price RM 18.50
    Kos penghantaran - 1 Barang RM 5.00 ~ * ikut berat barang


    BalasPadam
  3. nak tanya...kalau nak beli bedak n face powder miyami tu..macammana nak tau dia sesuai ke x dgn wana kulit kita?maksud sy kalau kita beli secara online la..lepas tu..naturactor tu kat mana boleh beli ye?on9 je ke?kod yg awk bagi tu sy leh guna gak ke?sesuai ke dgn wana kulit sy?

    BalasPadam
  4. face powder miyami:- tak sure serasi atau tak serasi, kalau 1st time beli nak cuba, lagi elok beli di cawangan2x cosway yang berdekatan.
    naturactor:- ramai je orang jual on9, kalau click link kat atas tue boleh terus ke tuan punya FB yang jual naturactor on9. dekat kedai2x kecantikan pun ada jual jugak naturactor tue.kod warna kena tanya dengan penjual2x naturactor yang mana sesuai dengan kulit awak.

    BalasPadam