Mengenai Saya

Foto saya
Doa ayat 286, Surah Al Baqarah: Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau bebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Engkau bebankan kepada orang-orang yang terdahulu daripada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah dosa kami dan berilah rahmat kepada kami.

Ahad, 10 Februari 2013

Pet Wonderland ~ Paradigm Mall

Hari tue pergi outlet yang kat Paradigm Mall kat Kelana Jaya... hmmm.. harga barang ok... tak la jauh beza dengan yang jual secara on9...

GB pergi survey harga cage... nak cari cage untuk kucing yang 2 tingkat... lepas tue survey carrier untuk kucing jugak... survey yang saiz L... barulah nanti senang nak angkut budak2x tecit nieh nanti bila nak balik kampung nanti... kalau saiz XL rasa macam besar sangat... jenuh nak angkat bawak masuk kereta kecik nanti...

Lagipun lebih mudah yang kecik sikit... senang kalau ada dua... boleh angkat kiri dan kanan... tak ada la berat sangat nak angkat kucing2x nieh... ni kecik lagi ok lagi la ringan... sok kalo dah sama besar ibu nyer... gulppp... mesti lebih 10 kg bila total semua...

Hmmm... yang tak berapa nak best... parking kat situ... berpusing-pusing nak masuk dan keluar... pening kapla GB... ngeeeee....

Kat situ ada jual cat nip!!! saper nak??? pergi cepat!!!

Susah nak jumpa pet shop yang jual cat nip kering, kebanyakan jual yang spray jer... spray bukan tahan lama... lagi pun tak boleh nak sumbat masuk bantal kecik kucing... kan kan kan...

Macam-macam ada kat situ... macam pet shop yang lain-lain jugak... turut menyediakan grooming untuk haiwan peliharaan...

* GB rekemen... kalo korang nak beli cage ke... carrier ke... boleh lah ke pet wonderland nieh... harga berpatutan... nieh melalui pengamatan a.k.a hasil survey dari GB lah... dalam banyak2x tempat... nie kira boleh tahan lah dari segi harga... kalau yang secara on9... tapi ada kedai secara kecil-kecilan... GB rekemen 2 kedai nieh... Dewi Pet Shop dan DC MyDearcats.

Link FB
Pet Wonderland FB

Link Web
Pet Wonderland Web

Tiada ulasan:

Catat Ulasan