Mengenai Saya

Foto saya
Doa ayat 286, Surah Al Baqarah: Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau bebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Engkau bebankan kepada orang-orang yang terdahulu daripada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah dosa kami dan berilah rahmat kepada kami.

Jumaat, 15 Februari 2013

Glutathione Cerahkan Kulit a.k.a Putihkan Kulit

Haaa... dulu pening jugak nak memilih produk yang ada glutation nieh...

Mari kita lihat...

1 gram sama dengan 1 000 mg
150 gram sama dengan 150 000 mg

Sekarang orang dok sibuk2x pasal gluta 100 000... kalau dulu Gluta 10 000... Gluta 20 000... 

Ce ce ce tengok GlutaMix dari Cosway... 150g L-Glutation... a.k.a bersamaan 150 000mg... divide 30 tablet... bersamaan 5000mg 1 tablet... kotnya lah...

Harga kat Cosway time ada discount RM 68.00... (hmmm... pada NN... NN pilih Produk Cosway)... time tak ada discount harga boleh tahan mahal RM 88.00..


Harga macam lebih kurang jer.. tapi susah betul nak beli... kena beli on9... kat kedai-kedai jamu susah nak ada yang jenis botol punya macam  nieh... yang botol nieh harga dia RM 60.00... ada sesetengah tempat jual RM 50.00...


Kalau ada pun dalam kotak2x... harga kat kedai.. agak mahal pulak diaorang letak...


Antara tempat on9 yang menjual... 

Selain dari 2 jenis nieh... ada lagi satu jenis... keluaran Vitahealth... hmmm... NN belum try lagi... sebab harga boleh tahan sekali keluar kena RM 165.00 tapi untuk stok 2 bulan... kalo makan 1 biji 1 hari... kalo makan 2 biji 1 hari jadi stok 1 bulan aje lah...




Pengambilan glutathione mesti diambil dengan vitamin c untuk meningkatkan kadar penyerapan gluta ke dalam badan. Baru lah ada effect putih.



Dos pengambilan bagi setiap orang adalah mengikut berat badan. 

No. 1. Untuk penjagaan anti penuaan. 
10-20mg per KG

No. 2. Untuk pemutihan kulit.
20-40mg per KG

Contoh kalau berat 60kg
60 x 20mg = 1200mg.
Bahagi 2 dos. maknanya pagi 600mg, malam 600mg
Pengambilan di syorkan ambik 2 dos.

Info boleh click SINI dan Benefits of Glutathione.

Kenapa kena ambil 2 dos? sebab kalau amek sekaligus rugi jer... kena flush dengan air ler... keluar jadi air kencing dan jugak akan memudaratkan pundi kencing nak proses lebihan vitamin.

Tak perlu mg tinggi2x... yang penting tahu apa yang perlu digabungkan. 


28/2/2013 ~ update
Rentetan terdapat banyak sangat keluaran produk pemutihan... KKM telah membuat rampasan... hmmm... produk apa yang terlibat??? tak pasti... 

18/5/2013 ~ update
Hasil pemakaian GlutaMix Cosway... memang berkesan untuk memutihkan seluruh kulit di tubuh badan... tapi kos maintenance tinggi jugak... tapi tak lah setinggi Gluta yang cucuk2x guna jarum tue... adesss... NN dah puas hati dengan tona warna kulit NN... cuma masih lagi dalam pencarian untuk bagi warna kulit sekata....



Tiada ulasan:

Catat Ulasan