Mengenai Saya

Foto saya
Doa ayat 286, Surah Al Baqarah: Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau bebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Engkau bebankan kepada orang-orang yang terdahulu daripada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah dosa kami dan berilah rahmat kepada kami.

Selasa, 19 Februari 2013

Cage Untuk Kucing

Cage untuk kucing? bukan dah ada cage ke? 

Ha..la... cage untuk kucing lah... yang lama tue dah kena tinggal kat kampung... sebab tinggalkan buntai dan kawar kat kampung 3/2/2013 hari tue... diaorang kena kandang untuk sementara waktu... bila dah jadi HERO nanti baru mak & abah lepaskan diaorang...

Dalam keadaan terpaksa... terpaksa beli cage baru... alang-alang... hamek ko... NN kena beli yang besar... sebab??? kakak NN cakap... alang-alang... amek yang besar... nanti senang nak kurung kucing kalo ada apa-apa... hmmm... fikir punya fikir... betul betul betul... kucing bukan sekor... kalau ada banyak tempat kena luas... kalau tak... tersiksa kucing tu behimpit-himpit... fikir jangka panjang...

NN dah usha-usha sebelum nie... sebab faktor nak kurung CikTam waktu selepas pembedahan... macam-macam harga boleh jumpa... antaranya... dari DC Dearcat / Dewi Pet Shop / Kucing4Sale dan macam-macam tempat lagi lah kalo survey dalam goggle... kalau survey jalan2x... banyak je pet shop... cuma yang membezakan  harga dan jarak dari rumah... betul tak???

Jadi semalam pergi cari kawasan... dan terus beli... NN beli kat Kucing4Sale sebab NN rasa harga yang ditawarkan murah berbanding dengan tempat-tempat lain... nasib senang nak cari kawasan dier... kalau ikut map.. macam jauh jer... jalan punya jalan... erhhh... dah telepas nieh... tapi tak nampak pun... tanya punya tanya... erhhh dekat jer... ngeee...

saiz??? saiz!!! 47" H x 30" L x 20" W... puas hati... besar lah untuk kucing-kucing NN berkurung... sementara NN boleh lakukan kerja-kerja lap rumah... kalau tidak... haizzz... si kecik mesti sebok tunjuk bontot kat NN... ekor melilit dok gesek-gesek kat orang...

berat??? berattt sangat!!! naseb hari nieh tangan ok jer... weihhh lebih dari 10KG nieh wehhh... usung dari parking kereta nak pergi naik lift... bayangkan...

perancangan masa depan??? mungkin cage nieh akan di hantar pulang ke kampung... dan yang kecik kat kampung NN nak angkut sini semula...

gambar bila dah siap pasang??? rujuk link supplier nieh... ha... dia siap letak barang kat dalam dan kerusi kat luar... supaya orang boleh imagine saiz dier... gambar menunjukkan saiz cage

apa yang best beli yang nie??? senang lipat-lipat untuk simpan bawah katil ke... blakang almari ker... senang nak angkut balik naik kereta ker... naik van ke... nak angkat pun boleh la tahan... senang kot untuk orang lelaki... bagi orang perempuan macam NN terhenti-henti jugak lah tukar tukar tangan nak angkat benda nieh... >_<

pada permulaanya time nak sambungkan klip2x tue... haizzz... rasa macam tak kukuh je cage nieh... ha... jangan fikir bukan-bukan erhhh sebelum siap pasang... pergh... bila dah siap pasang... kukuh-kukuh... memang ketat sambungan dier... berdiri elok tegak... pemasangan kalo yang rasa diri tue manjer... sila dapatkan bantuan seseorang... wahaha... NN tak manja... sendiri terkedek-kedek pegang sana sini pasang sendiri... sampai tersepit-sepit jari...

esok NN akan upload gambar cage NN yang dah siap pasang... semalam lepas siap pasang... NN terus masuk bilik... sebab si peyang bermanja-manja jerit mintak di teman main kejar2x... mengada-ngada... alih-alih NN tetido... part susah nak pasang... part tayar... sepatutnya senang jer... tapi ada 1 part tu ketat... jadi terpaksa amek skru driver untuk kikis getah tue bagi nipis bagi senang kaki roda masuk... bepeluh-peluh....

dah tue jer... nak bagi tau ada kedai murah jual cage je sebenarnya... wahaha... tapi membebel panjang yang amat...

21/2/2013 ~ updated

kandang dah di ubah suai untuk kemudahan kurung CikTam sementara proses penyembuhan...

orang belum siap lagi ubah suai... diaorang dah rasmi... mana taknya... orang sebok pasang cage... diaorang sebok lompat sana sini kat cage... sampai NN balik yang rasa risau... erhhh.. belum siap lagi... silap2x terbalik pulak cage nieh...


2 ulasan: