Mengenai Saya

Foto saya
Doa ayat 286, Surah Al Baqarah: Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau bebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Engkau bebankan kepada orang-orang yang terdahulu daripada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah dosa kami dan berilah rahmat kepada kami.

Rabu, 13 Februari 2013

D.I.Y ~ Cat Toys ~ Pokok Galak Kucing a.k.a Cat Nips

Yang nieh video lama... dulu malas...
lalala... bungkus cat nips tue macam sup bunjut tue jer...

Baru semalam buat bantal cat nips...
Punyalah dari dulu nak buat, tapi tak buat-buat...
Baru semalam buat dan terus siap...



Fungsi cat nips???
Boleh buat kucing jadi hyper active.. tak terkawal... kalau boleh elakkan main acah-acah dengan jari... kena kuku kucing tue sangat sakit ok... diaorang macam tak sedorkan diri... main cakar2x memang keluar kuku terus... elakkan percampuran dengan kucing kecik... nanti kucing yang besar terlebih excited main gigit2x sampai terjerit2x anak2x kucing tue nanti...

Bahan2x
Cat Nip
Lebihan kain (untuk batang bantal) - empat segi sama @ tepat (ikut suka)
Kekabu @ Span @ Perca Kain (untuk isi dalam bantal)


Boleh buat pelbagai bentuk, ikot tahap kerajinan tuan kucing... kalau tak ada masa, tapi banyak duit... boleh jer beli yang dah siap yang sedia ada kat pet shop tue...

Pada yang nak buat bentuk love... print jer dari internet bentuk love... kalau pandai draft sendiri lagi bagus... lepas tue potong kain ikut bentuk love tue... kemudian boleh jahit guna tangan jer...
Love Shape Clip Art

Yang rajin nak buat bentuk tikus... boleh ikut web yang nieh... Mouse Toy... template dari web dia... boleh clik link nieh >>> Mouse Toy Template

Cat Nips - Jenis Kering:-
Boleh kait sarung >>> Sarung Dari Jahitan Kait
Boleh tabur jer kat lantai >>> Tabur Aje Kat Lantai
Boleh masuk dalam stoking baby >>> Masuk Dalam Stokin

Cat Nips - Jenis Spray:-
Boleh spray kat tempat cakar >>> Spray Kat Tempat Asah Kuku
Spray kat barang permainan kucing >>> Spray Kat Barang Mainan Meow
Spray kat mana2x lah ikut rasa nak suruh kucing tu bergolek2x... >>> Di Mana2x


Kegunaan untuk kucing... boleh refer kat link kat bawah nieh...
Galak Kucing

Kegunaan untuk manusia sejagat, boleh refer kat link kat bawah nieh...
Galak Kucing



2 ulasan:

  1. Assalamualaikum
    hndk tumpang tanyer...
    di mana saya boleh dptkan pokok kucing galak yer..

    BalasPadam
  2. waalaikumussalam.
    refer link yang nieh.
    http://goldenbutterfliesqiss.blogspot.com/2013/02/pet-wonderland-paradigm-mall.html
    Dewi Pet Shop / DC MyDearscat / Paradigm Mall Kelana Jaya

    BalasPadam