Mengenai Saya

Foto saya
Doa ayat 286, Surah Al Baqarah: Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau bebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Engkau bebankan kepada orang-orang yang terdahulu daripada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah dosa kami dan berilah rahmat kepada kami.

Jumaat, 8 Februari 2013

Part 4 ~ Macam Mana Nak Ajar Anak Kucing Guna Litter Box

2 dari anak cik tam dah kena tinggal kat kampung, setakat nie penggunaan litter box kat kampung tak ada masalah. buntal & kelawar tak lagi poo & wee merata-rata. masih poo & wee dalam litter box yang disediakan.

hmmm.. perang & nyaunyau asik merata2x je poo & wee sejak balik dari kampung hari tue. macam dah tak kenal rumah pulak dah. sejak dah lepaskan dari bilik, diaorang dah melepak kat ruang tamu. lari sana sini. tapi tak pandai pegi jamban diaorang kat ruang laluan. pelik.. nyaunyau kadang2x pandai pulak. semua gara-gara si perang. sekali perang kencing  merata-rata... nyaunyau pun join sama... wuhuhu... 

howaaa... kena bawak banyak besabar nak ajar diaorang nieh guna litter box...

nak di kurung... cage tak ada... cage dah tinggal kat kampung jugak... masih dalam pencarian mencari cage 2nd hand... nak beli yang 2 @ 3 tingkat... senang boleh kurung tiga-tiga ekor sekali...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan