Mengenai Saya

Foto saya
Doa ayat 286, Surah Al Baqarah: Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau bebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Engkau bebankan kepada orang-orang yang terdahulu daripada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah dosa kami dan berilah rahmat kepada kami.

Khamis, 4 Oktober 2012

Kalori Intake & Out

Kalori out senang dah nak kira sbb dah ada jam...
Kalori in payah... sbb mana la tau tepat ke tak tepat kiraannya...

6.30am-8.30pm (hari bekerja)
kalori out - 2134
time - 14jam 1minit 1saat
heart avg - 84
max - 150
in zone - 23minit 22saat

cardio amy dixon breathless body
5set x 8 step + warm up + stretch
kalori out - 414
time - 45minit 39 saat
heart avg - 150
max - 198
in zone - 31minit 40saat

tido 12.00pm-5.30am (ni test masa 1/10/2012)
kal - 566
time - 5jam 30minit
heart avg - 71
max - 110
in zone - tak de la sebab tido... kwkwkw...

ingat nak + skipping 15minit... tapi rasa mcm da ok pulak...
sebab total ni je dah 3114 KALORI BURN... tak termasuk time yg ada tak pakai jam waktu malam2x nie...

sekarang bergantung pada pemakanan pulak... nak kena bersih 1300-1500-1700 je pengambilan harian... nie part yang paling payah nie... kiraan malas nak mengira...

Makan Makan Makan....

BF
- roti tapi roti mcm pizza tu... yg RM1.60 tue... - entah...
sandwich tak sampai lg kat tmpt org jual jadi terpaksa la beli roti lain... kalo beli kuih kang jadi lain pulak kang...

LUNCH
- bakchoy 2 sudu + bayam 2sudu (bayam je da 20.5kal - 3.4carb) (bak choy tak tau)
- ayam seketul (dlm 131 kal - 1.0 carb)
- kerepek ubi kentang sambal... - entah...
- mcm biasa buah mesti ada hari nie amek betik
(rasa ada mcm 1 cup 1 potong tu 55kal - 13.7carb)
- chop!!!! tambah cekodok pisang RM1.00 5 ketui... nyum3x... - entah...

DINNER
- hari nie amek susu omega - yg nie je dah 122kal - 17.7carb....
- telur ayam 2 biji (goreng) - 180kal tue belum + kicap - 0.8carb...
- ikan masak sambal - entah...

air masak ari nie rasanya tak sampai 3 liter.
air Nescafe 2 mug hari nie.



Tiada ulasan:

Catat Ulasan