Mengenai Saya

Foto saya
Doa ayat 286, Surah Al Baqarah: Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau bebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Engkau bebankan kepada orang-orang yang terdahulu daripada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah dosa kami dan berilah rahmat kepada kami.

Jumaat, 5 Oktober 2012

Senaman & Workout

dah dapat senaman yang agak seronok... tak susah sangat tapi kesan ketara... bila bangun pagi2x seronok pulak tengok cermin... dalam utube ada workout reduce waist line... (yang nie guna bodyweight kita sendiri utk train)

lepas tue jumpa senaman utk bahagian belakang badan... sebelum nie lemak kat situ buatkan lilitan dada jadi besar sbb kat bahagian tulang belikat tu lemak tembam... nie GB buat workout yang berkaitan dengan middle back... (weight training)

untuk kaki... masih mengekalkan banyak berjalan laju2x & jogging secara moderate....
part bahagian betis belum lagi test workout yg dah survey dalam utube...

disebabkan dah pernah pergi Fitness Concept... sedang menggilakan barang....

* gymboss interval timer rm98<<< target cukup bulan sept nie...
* aerobic step board  rm219<<< yg nie entah... tak pasti lg... betis blh je senam naik tangga...
* bench rm189 <<< boleh guna bila nak buat senaman tangan dan belakang dan dada...
* curl barbell 47inch rm98 ke rm95 ke tak termasuk harga plate <<< tak pasti nak buat workout apa...
* ...... kalo yg combined punya - step board + bench = mahal harga... tp jimat ruang nak simpan barang...
* dumbbell bercadang nak amek yg 12pound... tapi... mcm nak set yg 10kg tu 2 set... tapi... byk la tapi tapi...

itu je kot... dapat semua nie complete la barang2x senaman utk workout kat rumah.... kalau la pandai cari tempat utk cari alat senam... mesti blh dapat harga lagi murah dari nieee... nak beli on9 tak confident... adesss... lagi dari segi warranty nanti... mcm susah je nanti...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan