Mengenai Saya

Foto saya
Doa ayat 286, Surah Al Baqarah: Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau bebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Engkau bebankan kepada orang-orang yang terdahulu daripada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah dosa kami dan berilah rahmat kepada kami.

Ahad, 26 Mei 2013

Honey, Lemon, Tumeric Powder Mask a.k.a Masker Madu, Lemon, Serbuk Kunyit


Dah cuba HoneyLemon Mask ?

NN dah dah dah !!!

Lepas dah try HoneyLemon Mask jom try add 1 lagi bahan dalam mask nieh.

Serbuk kunyit!!! yang selalu guna untuk goreng ikan & ayam tue.

Jadilah Mask HoneyLemonKunyit... >_<

Yang nie NN terpengaruh dengan video you tube yang nie pulak. Skin Pigmentation

Tempoh pakai mask hanya 15 minit. Bagi NN dah mencukupi sebab bila terlebih masa muka NN akan rasa pedih2x. Pedih nie lain sikit dari pedih Mask HoneyLemon, yang nie kuat sikit lagi. Mungkin sebab kunyit kot.

Sebelum dan selepas bilas guna air suam. wahaha... muka sangat cantik... cantik lah sangat kononnya... kuning habis... memang nampak jelas segala cela yang ada kat muka tue nanti... tak usah dok perasan hokey.. melainkan kulit asal memang gebu putih mulus... sob sob sob...

Kelebihan serbuk kunyit
- untuk hilangkan kegatalan akibat di gigit serangga
- untuk cuci luka2x kecil
- untuk kecutkan jerawat

Orang dulu2x selalu asahkan kunyit kat batu sungai untuk dapatkan extract kunyit tue dan terus sapukan kat muka. NN ingatkan untuk apa, rupanya untuk kesihatan kulit muka.


Bahan2x, 2 sudu serbuk kunyit, 2 sudu extract lemon di tambah 1 sudu madu. Campurkan ketiga2x bahan, kacau hingga sebati. Lepas tue kalau nak sejukkan dalam peti ais pun boleh. Bila sapu kat muka sejuk jer. Biarkan dalam 15 minit. Kalau lebih masa muka akan rasa perit. >_<


Ref:-
Turmeric Benefits


Tiada ulasan:

Catat Ulasan