Mengenai Saya

Foto saya
Doa ayat 286, Surah Al Baqarah: Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau bebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Engkau bebankan kepada orang-orang yang terdahulu daripada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah dosa kami dan berilah rahmat kepada kami.

Ahad, 26 Mei 2013

Papaya Mask a.k.a Masker Betik


DIY Masker Dari Buah Betik.

1st time try... terus jatuh CINTA.

Selepas pakai HoneyLemonKunyit 2 kali.

Terus try test mask yang lain pulak.

Papaya Mask.... lup lup lup...

Sangat sangat suke, lepas pakai kulit nampak bersih jer... putih... kalaulah tak ada pigmentasi kat muka... tak ada merah sana sini... comeynya... wahaha... perasan...

Malam pakai dalam 15 minit. Lepas tue cuci dan memang terus nampak perbezaannya... memang betullah betik itu memutihkan. Tak ada la orang kata memutihkan dari gelap ke putih. Macam mana nak cakap pun tak tahu. Apa pun try lah dulu, tengok macam mana.

Masa keesokkan harinya di office... suka sangat... sebab kulit dari pagi ke petang nampak putih dari hari2x biasa. aiceh aiceh... yoyoo jer ayat... sebenarnya kulit tak kelihatan kusam... tu jer sebenarnya...

Hari ke dua pemakaian... errr... besh sangat layan sejuk kat muka... tertido2x... 45minit mask kat muka... sampai mask kering dan susah nak taggal ler pulak... keh2x.... tapi wa.... comey bila muka dah kena bilas...

Dalam page nieh cakap memang mask nie sesuai sangat kepada mereka yang mempunyai kulit muka yang ada pigmentation, tompok gelap dan sun burn. Papaya & Honey Face Mask

Apa pun NN sangat berpuas hati dengan mask yang nieh berbanding dengan HoneyLemon & HoneyLemonKunyit.


Bahan2x 2-3 sudu oat yang dah siap di blend, 1 sudu madu, dan 3-5 kiub buah betik. Haaa... itu jer... senang jer, campurkan kesemua bahan kacau bagi mixed well, dan kemudian boleh sapu terus kat muka menggunakan berus comel.

Kalau tak cukup oat tambah oat... kalau tak cukup betik tambah betik. Kalau ikutkan 2 kiub betik dah cukup dapat untuk bancuhan 1 muka... biar bancuhan likat, tujuannya supaya bila sapu kat muka, ia lekat kat muka. Lepas tue boleh baring 15 minit rehatkan diri.


1 ulasan: