Mengenai Saya

Foto saya
Doa ayat 286, Surah Al Baqarah: Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau bebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Engkau bebankan kepada orang-orang yang terdahulu daripada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah dosa kami dan berilah rahmat kepada kami.

Ahad, 19 Mei 2013

Pengambilan Vitamin E Untuk Kulit



Perghhh... banyak betul keburukan vitamin E nieh rupanya. Sila lawat SINI.

Dose pengambilan pulak sila lawat SINI.

Siap ada bukti... sila click SINI.

Sebelum guna... kaji side effect dulu, sebab nak guna dalam jangka masa panjang jugak nieh. Setiap kali pergi farmasi mesti pandang vitamin IU 400 tue... RM 12.00 jer 1 botol... dalam hati ada taman... mo beli ler...

Setelah di baca2x... makanya boleh la try... sebab limit daily IU 1200... ha... ikot umur erhhh... tapi pengambilan harian dalam dose IU 400 selama setahun memang akan ada side effect apatah lagi kalau IU 1200. Sila baca kat link yang NN dah sediakan. Sebab ada yang dah ada buat report.

Fikir fikir fikir...

~~~~~~~~~~

Lagi search... bebelit2 lidah baca... besimpul2x otak nak faham... tapi tak faham... adesss...

Vitamin E & C

~~~~~~~~~~

Yang nie pulak bila tinggi elok pulak untuk part penyakit Alzheimer

High Dose E & C

~~~~~~~~~

Yang nie pulak kajian penggunaan vitamin E & C

Long Term Effect

~~~~~~~~~

Yang nie report panjang lebar jugak.

Recent Research on Vitamin E & C

~~~~~~~~~~

Sebelum nie memang amek vitamin C 500mg, tapi gatal nak test 1000mg.

Next bottle will be back to vitamin C 500mg and add vitamin E IU 400.

Daily boleh amek 2 kali.

Dah... malas mo search lagi.

Pening kapla mak cik membaca pepagi buta nieh.

As long as tak amek melebihi dari yang ditetapkan.

~~~~~~~~~~


Tiada ulasan:

Catat Ulasan