Mengenai Saya

Foto saya
Doa ayat 286, Surah Al Baqarah: Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau bebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Engkau bebankan kepada orang-orang yang terdahulu daripada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah dosa kami dan berilah rahmat kepada kami.

Isnin, 6 Mei 2013

Senaman Kekuatan Pilihan NN


Exercise Video Guides
Nie salah satu my favorite web sejak August 2012.

Part body that I choose :-

1. Shoulders
2. Chest
3. Biceps
4. Quads
5. Triceps
6. Hamstrings
7. Calve

Senaman boleh buat di rumah atau di gym. Pilihan di tangan masing2x. Setiap senaman ditunjukkan jelas dalam setiap videos dari web nieh.

NN suka folow video dari web nie sebab dapat shape kan bahagian pilihan yang kita dah pilih. Betul memang susah nak  tone kan body selagi lemak tak habis buang. Tapi jika berat badan bukan lagi under obesiti 1 @ obesiti 2 elok sangat start buat senaman kekuatan nie. Turunkan berat sambil trim body shape.


1. Shoulders Exercise
full detail & video please click link below


2. Chest Exercise
full detail & video please click link below

3. Biceps
full detail & video please click link below
Alternate Standing Hammer Curl Video Guide

4. Quads
full detail & video please click link below
Dumbbell Squat Video Guide

5. Triceps
full detail & video please click link below
Bent Over Dumbbell Kickback Video Guide

6. Hamstrings
full detail & video please click link below
Dumbbell Stiff Leg Deadlift Video Guide

7. Calve
full detail & video please click link below
One Leg Standing Bodyweight Calf Raise Video Guide


Nota kaki:-
Semua yang NN pilih semua tak perlu buat kat gym, dan senang je, NN pilih yang guna dumbbell dan body weight je...


reference:-
Exercise By Body Part <<< more guides please visit this page.



Tiada ulasan:

Catat Ulasan