Mengenai Saya

Foto saya
Doa ayat 286, Surah Al Baqarah: Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau bebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Engkau bebankan kepada orang-orang yang terdahulu daripada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah dosa kami dan berilah rahmat kepada kami.

Sabtu, 4 Mei 2013

Tak seperti yang dirancang

Plan hari nie, tak masak for lunch & breakfast.

Tapi pagi tadi masak jugak telur 2 biji makan dengan timun.

Tak lalu makan bila masak emergency. Separuh je makan.

Minum pagi teh lipton 1 uncang + susu sejat 2 sudu besar tinggi lagi... kekeke... (ketagih teh)

Hari2x minum pagi mesti ada teh susu. Macam mana nak kurangkan ketagih nieh...

Lunch planning balik rumah baru masak & makan. Tapi disebabkan pindah office, lunch ke mana apa ke mana... a.k.a tak cukup makan breakfast & tak makan lunch.

Jam 4 keluar pergi cari roti. wa... beli sebiji yang bun ikan bilis yang bulat tue... 25gram carbohydrate, beli satu &satu soy rich dalam kotak kecik. no choice, malas nak makan kat kedai.

Ingat balik nak masak untuk dinner, ada masalah kerja sikit, terpaksa tapau kat pasar malam jer.

Haaa... sebenarnya nak cakap... hari nie amek berger besar untuk dinner... nyummmyyy... dier punya daging tu lebar bulatan besar... puas hati makan... cuma tak puas hati kurang sayur lor...

Hmmm... pagi tadi timbang 75kg... kejap tadi timbang pun 75kg...

Tu lepas makan & minum air dekat 1 liter tue... masih 75kg...

perubahan % fat & % muscle tu yang suka tengok tue...

Haaa... besok mau kerja keras ber workout....


~~~


malas bukak entry baru...

5/5/2013 berat turun...
timbang lagi??? sebab timbang semalam pagi & malam berat sama. hahaha... mesti ada lost kg hari nie. tu pasalah timbang pagi2x nieh... weeeee... 74.4kg!!! sikit lagi nak sama dengan berat diet akhir tahun lepas 72.7kg... sikit lagi nak sama 1.7kg... 




Tiada ulasan:

Catat Ulasan