Mengenai Saya

Foto saya
Doa ayat 286, Surah Al Baqarah: Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau bebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Engkau bebankan kepada orang-orang yang terdahulu daripada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah dosa kami dan berilah rahmat kepada kami.

Selasa, 21 Mei 2013

Kucing Tukar Gigi !!!


Hari nie dok sorang2x menung sorang2x sama jugak macam semalam...

Hari nie adik NN convo kat kampung... huhuhu... daku tinggal seorang meroyan sorang2x...

Haaa... nak update pasal kucing comel pulak...

Hari nie nak cerita pasal 2 ekoi cucu NN... si kechik dan si peyang... lagi 2 ekor kat kampung tak tahulah macam mana keadaan diaorang. 

Cerita kucing hari nie...

!!!GIGI DIAORANG CABUT!!!

Tanda2x gigi kucing cabut....

- kucing kurang beselera nak makan
- cara kunyahan dia nampak lain
- dia akan ngeow2x macam mengadu
- kadang2x tak tahulah apa dia cuba buat... macam dalam mulut terlekat benda
- muka nampak monyok

wahaha... serius siapa yang sayang kucing sangat2x memang akan dapat detect apa perubahan kat kucing masing2x...

mula2x NN tengok perubahan tue... GABRA... bukak ngangakan mulut dier... nampak gusi semua merah... 1 gigi taring kecik dah hilang... lubang gigi tue keluar darah... NN lap... intai lagi tengok gigi geraham peyang... dah longgar nampaknya... waduh waduh suspen...

bukak lap top terus goggle kucing ada tukar gigi ke?

jumpa la macam2x pos yang memang ada nyatakan kucing pun ada tukar gigi macam gigi kanak2x masa kecik dulu kan gigi susu akan tumbuh baru...

selepas 3-5hari si peyang alami proses gigi cabut sana-sini... di ikuti si kechik... huhuhu... masa taip entry nie dier tengah ngeow2x mengadu guling2x sakit gusi... gigi geraham die belum cabut lagi... tapi gusi dah merah2x... kesian tengok bila time makan... kunyah2x dok ada bunyik.

jangan risau... tak lama dalam 2-3 hari jer proses gigi diaorang nie cabut... lepas gigi dah tercabut gusi diaorang akan baik dengan sendiri. lepas tue nanti dah boleh nampak gigi baru... ngeeee...

rindu kat kuih sema tarik... tiba2x... wahaha... teringat2x terbayang2x... hoawaaa... tertinggal dalam drawer kat office... 2nd time beli... 1st time beli masa tahun 2003 dulu kot... nak nak nak... nak makan!!!





Ref:-
untuk lebih detail penerangan kucing tukar gigi boleh lawat web Kucing Utara yang sememangnya ada sediakan maklumat mengenai kucing.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan