Mengenai Saya

Foto saya
Doa ayat 286, Surah Al Baqarah: Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau bebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Engkau bebankan kepada orang-orang yang terdahulu daripada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah dosa kami dan berilah rahmat kepada kami.

Selasa, 21 Mei 2013

Pembayaran PTPTN Melalui KWSP

Rentetan dari post yang lalu, 30/4/2013. KWSP dah keluarkan check ke PTPTPU errrhhh... nama baru... ngeee... PTPTN...


Setelah selesai permohonan ujrah, dan diluluskan.

Terus bawak statement ke kwsp yang berdekatan. Isi borang dan sediakan dokumen2x yang diperlukan. 

Kena dengan orang kaunter KWSP yang malas... haizzz... memang menyakitkan hati... ada la sorang perempuan tue kat KWSP tettt... rasanya kita sebagai pengguna KWSP... tak salah nak keluarkan hak kita... memang lah belum cukup 55 tahun... tapi yang pendidikan punya kan boleh keluarkan bila2x kita nak.

Nasib masa pergi KWSP hari tue mood ok... kalau tak memang NN buat report jer nama orang tersebut. Khidmat pelanggan yang amat kurang memuaskan.

Apa pun semua urusan kwsp & ptptn dah settle.

Ada tinggal balance sikit untuk di langsaikan.

Kena bayar manual.

Hmmm... pada yang belum langsaikan hutang...

Jom lah langsaikan hutang...

Tak kira hutang apa pun...


* sehingga bulan 9 2013 jika peminjam langsaikan hutang PTPTN sekaligus sampai habis diaorang nie akan dapat discount 20%.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan