Mengenai Saya

Foto saya
Doa ayat 286, Surah Al Baqarah: Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau bebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Engkau bebankan kepada orang-orang yang terdahulu daripada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah dosa kami dan berilah rahmat kepada kami.

Selasa, 7 Mei 2013

Info Bagus Untuk Turunkan Berat Badan

Sila baca link2x yang di bawah, dan amalkan.

Haaa... kalau baca je tapi tak try mana nak tau keberkesanan.


Yang nie makanan yang dapat tingkatkan metabolisma badan.

Food to Boost Metabolism
20 Foods To Boost Your Metabolism
11 Scientifically Proven Ways Boost Metabolism

- limau gedang
- teh hijau
- yogurt
- almond
- coffee
- ayam belanda
- epal
- bayam
- kekacang
- cili
- broccoli
- oat
- soya
- kari
- kulit kayu manis
- celery
- bawang putih
- cuka
- dark chocolate
- halia
- minyak zaitun


Yang nie makanan yang dapat membantu mengurangkan lelemak kat pewut. List lebih kurang macam kat atas, tapi ada tambah sikit2 makanan yang lain.

20 Foods to Banish Belly Fat
5 Foods That Reduce Stomach Fat

- pisang
- kacang pintar
- blueberries
- kacang macadamia
- ikan salmon
- peanut butter
- flax-seed oil


Apapun kena tambah dengan bersenam, kalau tak, tak ada macam mana nak betul2x tingkatkan metabolism badan.

dan bila masa tengah amalkan diet untuk kurangkan fat belly kena elakkan dari makan makanan nie.

Things To Not Eat When Fighting Belly Fat
- roti putih
- nasi putih
- chips kentang
- makanan segera
- pencuci mulut (kan semua manis2x)
- soda (air gas - banyak gula banyak gas)


Tiada ulasan:

Catat Ulasan